Mda... am observat aceasta reticenta la majoritatea oamenilor cu care am vorbit, la care am apelat: de la medici pana la educatoare, etc.
Intrebarea e: lasand la o partea reticenta politiei de a se baga in asa ceva, nu e totusi ilegal ca un proprietar sa interzica accesul in imobil al celuilalt proprietar? Ca eu una, nu am nici o reticenta sa intru in casa, care pana la urma este si a mea! Nu inseamna o incalcare grava a drepturilor? Nu ar trebui sa fie o linie, un prag, peste care daca treci mai si platesti (concret si legal)?
1.Am vorbit cu el saptamana trecuta, si l-am rugatsa imi facadublara la chei, pana saptamana viitoare, cand voi merge eu la Bucuresti. Daca o sa refuze,din diverse motive, nu pot intra in casa cu ajutorul politiei?
2. Nu ma intereseaza care 2 camere sunt ale mele: sa se hotarasca el care sunt ale lui, si gata. Incerc cat se poate de mult sa ma abtin, si sa nu ma infurii, dar dupa atatia ani cu atatea vorbe dulci, nu mai merge. Mi se tot spune sa am rabdare. Nu stiu ce sa zic: medicamentele copilului nu se platesc cu rabdare, nici logopedul, nici gradinita, nici chiria (stam cu chirie), nu pot da nimanui rabdarea mea.
Am incercat sa ma inteleg cu fratele de 5 ani. Am un baietel de 4 ani jumatate, care are probleme de sanatate. Am incercat sa ma inteleg cu fratele meu si acum 3 ani, la prima diagnosticare a copilului meu; mai mult i-am cerut ajutorul atunci, decat o cerinta clara ca vreau partea mea din acel apartament. Nu am primit decat amanari si minciuni.
Acum 2 ani i-am spus ca il dau in judecata daca nu vine cu o solutie clara (nici una din solutiile mele nu au fost bune pentru el),pe care sa o puna/punem in aplicare. Acelasi raspuns: nimic. L-am dau in judecata: nimic.
De 3 ani ma descurc singura cu tratamentul copilului si terapiile pe care le face, si am tot facut datorii in ideea, si speranta ca ne vom intelege intr-un final.
E cazul sa fiu de acum mai mult mama pentru baietelul meu, pentru ca sora am fost atatia ani, si nu m-a ajutat cu absolut nimic, ba chiar mi-a facut mult rau...
Am mostenit impreuna cu fratele meu un apartment cu 4 camere;pana in prezent nu am reusit sa imi valorific partea, in momentul de fata fiind in proces de iesire din indiviziune. M-am gandit ca pana la terminarea procesului, sa inchiriez cuiva partea mea de apartament (2 camere), intr-un mod perfect legal,cu contract semnat la notar, insa fratele meu a schimbat yala de la intrare, iar eu nu mai pot intra in locuinta, nu pot prezenta camerele nimanui din afara... Ce ar trebui sa fac in acest caz? Sa ma duc la Politie? Daca semnez un contract de inchiriere, poate fratele meu sa se opuna acestui contract?
E foarte complicat faptul ca eu locuiesc in Arad, iar apartamentul este in Bucuresti, si nu am nici bani, si nici timp sa ma tot plimb pentru incapatanarea unora. Ce ma sfatuiti?
Mi-am dat seama azi ca este imposibila orice fel de cooperare cu fratele meu. Ieri a fost o clienta sa viziteze apartamentul, iar fratele meu i-a spus o gramada de lucruri negative, (ca toate tevile de la instalatia sanitara sunt sparte, etc) pentru ca doamna respectiva sa nu vrea sa il cumpere. Astazi am sunat-o eu, si am aflat toate aceste amanunte.
Avand in vedere ca eu nu locuiesc in Bucuresti, pot face un soi de procura cuiva, astfel incat sa poate locui in apartament, in locul meu? Poate acest lucru il va impulsiona sa il vindem, si sa scap de situatia asta...
Sau, nu stiu, dati-mi va rog, orice fel de idei pentru a putea actiona in acest caz!
Multumesc!
Buna ziua! Am mostenit impreuna cu fratele meu un apartament in Bucuresti. Dupa mai multi ani, in care l-am asteptat sa-si rezolve problemele financiare (minciuni si amanari), am deschis un proces pt partaj. La ultimul termen s-a amanat pt "intelegere amiabila". Acum 2 saptamani am stabilit (impreuna) sa vindem apartamentul, fiind mult mai ok asa pt amandoi, decat sa ajungem la licitatie. Dar, ca de obicei, am parte doar de vorbe, fara fapte- in senul ca eu m-am ocupat de anunturi si telefoane, iar fratele nu imi mai raspunde mie la telefon, si nici nu este acasa, sau nu deschide usa (el locuieste in acel apartament mostenit) pentru ca persoanele interesate sa il poata vizita.
Ce pot face in acest caz? El ar fi in stare sa declare absolut orice: ca nu s-a vandut apartamentul din cauza mea, etc. Situatia mea e critica, am un copil bolnav, si pentru el am intrat in procesul acesta, si chiar nu mai pot accepta si astepta noi amanari de la Judecatorie.
Ce pot face pentru a se termina cat mai repde? Cum se poate ajunge la licitatie? Fratele poate depunde contestatie la acea licitatie?
Buna ziua!
Momentan ma aflu in concediu pentru cresterea copilului, dupa ce am lucrat la o firma in Bucuresti. Acum cateva luni m-am mutat cu familia in Bacau si mi-a gasit un job, urmeaza sa incep pe data de 1 dec. Sefa de la HR mi-a spus sa are nevoie de cartea de munca si ca cei de la firma din Bucuresti au obligatia sa mi-o trimita dupa expirarea concediului. Insa, cei din Bucuresti spun ca e obligatia mea ca in termen de 30 de zile sa ma duc la ei sa o iau. Pana la urma cum e? Ca nu as vrea sa fac un drum degeaba pana acolo...
Multumesc!