Buna ziua! Am mostenit impreuna cu fratele meu un apartament in Bucuresti. Dupa mai multi ani, in care l-am asteptat sa-si rezolve problemele financiare (minciuni si amanari), am deschis un proces pt partaj. La ultimul termen s-a amanat pt "intelegere amiabila". Acum 2 saptamani am stabilit (impreuna) sa vindem apartamentul, fiind mult mai ok asa pt amandoi, decat sa ajungem la licitatie. Dar, ca de obicei, am parte doar de vorbe, fara fapte- in senul ca eu m-am ocupat de anunturi si telefoane, iar fratele nu imi mai raspunde mie la telefon, si nici nu este acasa, sau nu deschide usa (el locuieste in acel apartament mostenit) pentru ca persoanele interesate sa il poata vizita.
Ce pot face in acest caz? El ar fi in stare sa declare absolut orice: ca nu s-a vandut apartamentul din cauza mea, etc. Situatia mea e critica, am un copil bolnav, si pentru el am intrat in procesul acesta, si chiar nu mai pot accepta si astepta noi amanari de la Judecatorie.
Ce pot face pentru a se termina cat mai repde? Cum se poate ajunge la licitatie? Fratele poate depunde contestatie la acea licitatie?
Nu se va incheia repede in lipsa unei tranzacţii. Dupa ce se va solutiona cauza la judecătorie ,fratele poate declara recurs care va primi termen minim un an. Veti achita si taxa timbru 3 procente, asa ca tranzactia e cea mai buna solutie in cazul dvs. ,altfel se urmeaza procedura clasica .
Mi-am dat seama azi ca este imposibila orice fel de cooperare cu fratele meu. Ieri a fost o clienta sa viziteze apartamentul, iar fratele meu i-a spus o gramada de lucruri negative, (ca toate tevile de la instalatia sanitara sunt sparte, etc) pentru ca doamna respectiva sa nu vrea sa il cumpere. Astazi am sunat-o eu, si am aflat toate aceste amanunte.
Avand in vedere ca eu nu locuiesc in Bucuresti, pot face un soi de procura cuiva, astfel incat sa poate locui in apartament, in locul meu? Poate acest lucru il va impulsiona sa il vindem, si sa scap de situatia asta...
Sau, nu stiu, dati-mi va rog, orice fel de idei pentru a putea actiona in acest caz!
Multumesc!