Bună ziua!
In urma cu vreun an am mostenit împreună cu fratele meu un apartament cu 2 camere, de la o matusa. Soțul acesteia a decedat primul si nu are copii. S-a efectuat succesiunea, asa ca doar noi doi suntem proprietari.
Problema este ca practic, nici unul dintre noi nu îl poate folosi la adevărata lui valoare. Nu pot investi in el pentru ca nu sunt doar eu proprietar.
I-am propus fratelui sa îi cumpăr partea, dar refuza sa vanda.
I-am propus sa vindem apartamentul, si sa împărțim banii la notar, cf legii.
Evident refuza.
Problema este ca sunt obligat sa plătesc impozit si utilități desi nu locuiesc acolo si nu beneficiez de nimic.
Cum as putea sa îl oblig sa vindem sau sa îi cumpar partea din apartament?
In situația actuala nu beneficiază nimeni integral de apartament, nu poti investi in amenajare, etc.
Mulțumesc
Din ce am citit pe forum, se pare ca pentru aceasta indiviziune, in instanta, pot cere una din următoarele variante :
1. Îl despagubesc pe frate si rămân cu apartamentul.
2. Ma despăgubește fratele si rămâne unic proprietar.
3. Instanta dispune vânzarea la licitație iar banii vor fi împărțiți in mod egal.
Este corect cum am înțeles?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da. Acestea sunt variante de partaj. Contează mult ce cereți și cum motivați ceea ce cereți. Nu e în avantajul nimănui să se ajungă la vânzarea la licitație.
Stiu, întotdeauna este de preferat o varianta amiabila. Insa iau in calcul si scenarii mai puțin plăcute.
As mai avea câteva întrebări, dacă ma puteți ajuta.
In cazul unei licitații, trebuie angajat un executor judecatoresc, o persoana neutră?
Se aplica regula cu scaderea pretului daca nu se prezintă nimeni la prima licitație?
Pretul minim este minimul cel din grila notariala de evaluare, sau trebuie angajat un evaluator?
Practic, cine se ocupa efectiv de licitație?
Mergeți la o consultanță pentru că este muuult mai ieftină decât vă pregătiți să aruncați pe apa Sâmbetei. (judecând după aceste întrebări). Este absurd să mă apuc să povestesc pe aici ceea ce eu, una, n-aș lăsa să se întâmple...