Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem apartament 4 camere doi frați 50-50 % sutem coproprietari nicicum nu ne putem înțelege la vanzarea apartamentului este legal împărțirea apartamentului cu un perete și pot obține număr de apartament separat unde să mă adresez vă rog să mă ajutați cu un sfat pentru împărțirea apartamentului cu un perete. Vă mulțumesc.
Daca impartirea in natura nu se poate face (va trebui facuta o expertiza in acest sens), atunci instanta va hotara fie atribuirea apartamentului unuia dintre frati cu obligatia de a-l despagubi (sulta) pe celalalt, fie, daca nici asa nu se va putea atunci va decide vanzarea lui la licitatie publica si impartirea banilor.
Ultima varianta e cea mai dezavantajoasa pentru ca pretul obtinut prin vanzare la licitatie e in aproape toate cazurile mult mai mic decat cel al pietei.
Aproape sigur acel apartament nu se va putea imparti in natura asa ca ramaneti la celelalte variante:
- il luati dvs pe tot insa va trebui sa platiti sulta fratelui
- il ia fratele pe tot si va plateste dvs sulta
- se vinde la licitatie si primiti fiecare 1/2 din pret (minus restul cheltuielilor).