avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem apartament 4 camere ...

Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem apartament 4 camere doi frați 50-50 % sutem coproprietari nicicum nu ne putem înțelege la vanzarea apartamentului este legal împărțirea apartamentului cu un perete și pot obține număr de apartament separat unde să mă adresez vă rog să mă ajutați cu un sfat pentru împărțirea apartamentului cu un perete. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:54, 23 Septembrie 2024
Buna ziua

Cereti iesirea din indiviziune.

Daca impartirea in natura nu se poate face (va trebui facuta o expertiza in acest sens), atunci instanta va hotara fie atribuirea apartamentului unuia dintre frati cu obligatia de a-l despagubi (sulta) pe celalalt, fie, daca nici asa nu se va putea atunci va decide vanzarea lui la licitatie publica si impartirea banilor.

Ultima varianta e cea mai dezavantajoasa pentru ca pretul obtinut prin vanzare la licitatie e in aproape toate cazurile mult mai mic decat cel al pietei.

Aproape sigur acel apartament nu se va putea imparti in natura asa ca ramaneti la celelalte variante:
- il luati dvs pe tot insa va trebui sa platiti sulta fratelui
- il ia fratele pe tot si va plateste dvs sulta
- se vinde la licitatie si primiti fiecare 1/2 din pret (minus restul cheltuielilor).
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea impartelii bunului.

Acesta nu este comod partajabil in natura, prin urmare, nu pot fi formate doua corpuri distincte.

Bunul imobil va fi atribuit unuia dintre coproprietari.

In sarcina celui care va primi bunul in proprietate, prin atribuire, se va naste o obligatie de a-l despagubi pe celalalt, cu o sulta.

Daca niciunul dintre coproprietari nu solicita bunul, sa ii fie atribuit, acesta va fi vandut, prin licitatie publica.

Exista si varianta de a stabili instanta o cota de 1/ 2 din dreptul de proprietate, pentru fiecare.

Aceasta cota-parte va putea fi instrainata, catre orice persoana interesata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat in comun Ionita M. Ionita M. Buna ziua, sotia si cumnatul meu ,sunt propietari ca urmare a dezbaterii succesorale si detin in propietate 50% dintrun apartament . Cealalta jumatate din ... (vezi toată discuția)
Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)