Buna ziua!
Momentan ma aflu in concediu pentru cresterea copilului, dupa ce am lucrat la o firma in Bucuresti. Acum cateva luni m-am mutat cu familia in Bacau si mi-a gasit un job, urmeaza sa incep pe data de 1 dec. Sefa de la HR mi-a spus sa are nevoie de cartea de munca si ca cei de la firma din Bucuresti au obligatia sa mi-o trimita dupa expirarea concediului. Insa, cei din Bucuresti spun ca e obligatia mea ca in termen de 30 de zile sa ma duc la ei sa o iau. Pana la urma cum e? Ca nu as vrea sa fac un drum degeaba pana acolo...
Multumesc!
Carnetul de munca se afla la firma din Bucuresti sau la ITM Bucuresti? Cei de la Bucuresti nu au nici o obligatie in acest sens. CM trebuie ridicat personal, mai ales daca se afla la ITM, sau cu o imputernicire notariala. Daca se afla la firma puteti sa-i rugati in acest sens, insa, repet, nu au nici o obligatie sa va trimita carnetul.
Puteti depune o solicitare la ITM Bucuresti prin care ii rugati sa va ajute in trimiterea carnetului de munca la ITM Bacau de unde il puteti ridica personal.