avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carte de munca

Buna ziua! Am lucrat pana pe 15 decembrie 2009 la o firma care are punctul de lucru in Bucuresti, dar sediul social si toate actele in Techirghiol. Cartea mea de munca este depusa la ITM Constanta si nu am primit-o pana acum. Fostul meu patron mi-a spus ca nu vine la ei cartea de munca si trebuie sa merg eu personal acolo sa o ridic. Ma intereseaza sa stiu daca este corect acest lucru, iar daca nu, ce trebuie sa fac, cum sa procedez in continuare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 4 Martie 2010
CM se poate ridica de la ITM numai cu imputernicire din partea firmei, in baza unei cereri scrise din partea acesteia. Exista posibilitatea sa va imputerniceasca si sa solicite predarea CM celor de la ITM direct catre dvs. Asa se scurteaza lungul drum al birocratiei.
multumesc!
Carnetul de munca se poate ridica si de titular pe baza C.I., fara a avea nevoie de vreo imputernicire de la fostul angajator in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta inseamna ca trebuie sa ajung eu la Ct....lucru pe care nu-l doresc.
O alta varianta : Puteti merge la ITM-ul din judetul dvs si solicitati sa trimita o adresa catre ITM Cta prin care sa le trimita carnetul dvs de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca valentinaaa valentinaaa As vrea sa stiu un model de cerere pentru trimiterea cartii de munca de la ITM Constanta la ITM Bucuresti. Mentionez ca eu sunt din Bucuresti, iar cartea de ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca beatedy beatedy Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca korynutza korynutza am si eu o problema: acum o luna mi-am dat demisia de la firma cu punctul de lucru in galati la care lucram de 2 ani si nu am mai stat in preaviz, acum insa ... (vezi toată discuția)