avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carnet de munca

am si eu o problema: acum o luna mi-am dat demisia de la firma cu punctul de lucru in galati la care lucram de 2 ani si nu am mai stat in preaviz, acum insa firma nu doreste sa imi trimita carnetul de munca de la Constanta. Am inteles ca se face o instiintare care ITM pentru a mi se trimite cartea, dar instiintarea se face catre itm galati si se ocupa ei de recuperarea cartii sau la itm constanta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 5 August 2009
Daca sediul social al firmei este in Constanta, faceti sesizare la ITM Constanta.
Daca carnetul de munca este depus la ITM Constanta, daca solicitati la ITM Galati, acestia din urma au posibilitatea (dar si obligatia) sa solicite carnetul de munca. Am expus aici ceea ce este legal, logic si normal. Din pacate cunosc cazuri - si nu putzine la numar - cand lucrurile nu s-au intamplat astfel...
Vadeplasati la Constanta si solicitati eliberarea de la ITM Constanta Carnetul de Munca.
gabescu a scris:

Vadeplasati la Constanta si solicitati eliberarea de la ITM Constanta Carnetul de Munca.


In cazul dvs Inspectoratul competent este cel din Constanta.
Puteti face solicitare scrisa sau va deplasati personal pentru a va ridica carnetul de munca.:)
Se poate face sesizarea si catre ITM Galati ... acestia vor lua legatura cu colegii lor de la ITM Constanta care vor verifica daca exista sau carnetul de munca la societate sau la ITM.

Alte discuții în legătură

Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)
Carte de munca mozesistvan mozesistvan Buna ziua Sunt din jud. HD dar am lucrat in Cluj la o firma care avea sediul in Bucuresti(aici am fost inregistrat ca angajat) 2006-2009. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal leonte.adia leonte.adia Buna ziua, Am si eu o problema si sper din suflet sa ma puteti ajuta.Medicul ginecolog mi-a dat o adeverinta pentru a ramane in concediu risc sarcina, dar ... (vezi toată discuția)