avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu risc maternal

Buna ziua,

Am si eu o problema si sper din suflet sa ma puteti ajuta.Medicul ginecolog mi-a dat o adeverinta pentru a ramane in concediu risc sarcina, dar angajatorul se tot eschiveaza.Ce pot face sa rezolv problema?Va scriu pasii care i-am urmat pana acum:
- am informat angajatorul in scris(printr-o cerere in care am solicita concediu risc sarcina linga care am atasat adeverinta si scrisoarea medicala de la medicul ginecolog), si intr-un final am primit-o semnata, stampilata si cu nr de inregistrare;
- apoi am intampinat alta problema - au spus ca ei nu au medic intreprindere si nu pot intocmi raportul de evaluare...dupa certuri si amenintari au intocmit un raport dar care nu este bun in sensul ca nu apare numele meu pe el si nici la ce riscuri sunt expusa, am luat legatura cu un medic de medicina muncii din hunedoara (trebuie sa precizez ca angajatorul este in galati iar eu lucrez la punctul de lucru din hunedoara), care dupa rugaminti mi-a intocmit un raport corect pe care l-am trimis prin fax sa il semneze , stampileze si sa il trimita inapoi, am adaugat si nta de informare tot pentru a fi stampilata si semnata.
De cand am trimis acestea ma evita , nu raspund la telefon, nici la mailuri.
Ce as putea face in cazul acesta, unde pot face o reclamatie...ma ajuta ca am raportul faxului?
Astept nerabdatoare un raspuns.

Multumesc anticipat!:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 1 Octombrie 2012
ar trebui sa faceti o sesizare la ITM
multumesc..:)
Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta in iunie anul acesta. Cu evaluarea pe care o face medicul de medicina muncii (stiu ca erau doua hartii diferite) in 4 sau 5 exemplare: 1 mi-a ramas mie, 1 la firma, 1 la ITM, 1 la DSP, si poate 1 la medicina muncii . Aceste acte mi le-a semnat si firma angajatoare si cea care se ocupa cu protectia muncii (noi nu avem persoana autorizata cu protectia muncii in firma si de aceea a trebuit, asa am inteles eu). La ITM si DSP am fost eu pt ca firma nu a binevoit, asa cum ar trebui! Oricum, din cate mi-am dat seama medicul de medicina muncii hotarate ce se va intampla, si dupa ce am avut hartiile semnate de el, firma si protectia muncii, insemna ca concediul a fost aprobat.
Succes si obtine cat mai repede concediul de risc maternal pentru ca bebele tau nu trebuie sa sufere in nici un fel pentru rautatea celor din jur! Concediul de risc maternal trebuie vizat de fiecare data si de medicul de medicina muncii. Cand il predai la firma fa o copie dupa el pe care sa ii pui sa o semneza, stampileze si sa puna data predarii. Daca nu vreau trimite-l prin curierat sau posta cu confirmare de primire unde sa poti specitica si ce anume ai trimis (eventual concediu.. seria lui..).
Bafta, nastere usoara si sanatate tie si la bebe!
Faceti urgent si o sesizare la ITM la Dep. Securitate si Sanatate in Munca, care il poate sanctiona pe angajator daca nu respecta prevederile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal alina_f alina_f Buna ziua, In 2 iul. am primit de la medicul specialist scrisoarea de recomandare pt concediu risc maternal. In ziua urmatoare am mers cu ea la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. din cauza ... Costi111 Costi111 Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)