avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal

Buna ziua,

In 2 iul. am primit de la medicul specialist scrisoarea de recomandare pt concediu risc maternal. In ziua urmatoare am mers cu ea la medicul de intreprindere. De toate m-am ocupat personal, angajatorul nu a vrut sa se "plimbe"el. In continuare am mers la firma care ne face protectia muncii, la angajator si la medicul de medicina muncii cand am avut toate exemplarele semnate si stampilate de toti. Acesta, in 16 iul. mi-a dat raportul de evaluare si informarea privind prot maternitatii la locul de munca, semnate si stampilate de el, firma care face protectia muncii la angajator, angajator si de mine. Eu aveam concediu de boala pana in 29 iul. si medicul de medicina muncii mi-a spus ca atunci cand acest concediu imi expira pot automat sa merg la medicul de familie sa imi iau concediu de risc, ca totul este ok daca am aceste hartii. Un exemplar l-am dus si angajatorului, care m-a trimis cu inca doua exemplare la
ITM si DSP. Acum m-a sunat angajatorul ca o venit ITM-ul in control si ca le-o zis ca ii ok si le-o lasat un exemplar si pt mine.
Intrebare:din 30 iul medicul de familie mi-a dat concediu de risc maternal. Este ok, sau mai trebuia ca eu sa astept sa vina ITM-ul, DSP-ul? Medicina muncii a zis ca eu nu am treaba cu ei.
Va rog spuneti-mi daca sunt in regula.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 10:38, 3 August 2012
Inspectoratul teritorial de munca,(ITM) in termen de 30 de zile lucratoare de la data primirii documentelor , efectueaza o verificare a conditiilor de munca ale salariatei pentru a verifica modul in care se respecta prevederile legale privind protectia maternitatii la locul ei de munca. Rezultatele controlului vor fi inaintate in scris angajatorului, iar in cazul constatarii neindeplinirii unor masuri vor fi aplicate sanctiunile prevazute de lege,deci dvs. ca angajata nu aveti direct nicio implicare,totul este OK.
Va multumesc mult!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm angajata insarcinata serena82 serena82 Buna ziua, A avut cineva control de la ITM in urma depunerii luarii la cunostinta despre starea de graviditate a unei angajate? Daca da, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal leonte.adia leonte.adia Buna ziua, Am si eu o problema si sper din suflet sa ma puteti ajuta.Medicul ginecolog mi-a dat o adeverinta pentru a ramane in concediu risc sarcina, dar ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal refuzat de angajator IoanaPura IoanaPura Angajatorul refuza sa semneze raportul de la medicina muncii a concediului de risc maternal pe motiv ca vor veni in control cei de la DSP. Ce e de facut? (vezi toată discuția)