avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Activitate ane-theo

Activitate ane-theo

Răspuns la discuția Clarificare succesiune
Va multumesc! O seara placuta!
Buna seara, as dori sa stiu in cazul in care am fost casatorita 23 ani cu sotul meu care intre timp a decedat( 2010). Din casatoria anetrioara el (defunctul) are o fiica iar eu un fiu. Impreuna mai avem un copil. Detinem un apartament cumparat impreuna si o casa, care este mostenirea defunctului de la parintii lui.
Intrebarea mea este: Ce cota parte avem fiecare din aceste bunuri? (apartament+mostenire). Multumec
Discuție Mostenire
Buna ziua, de curand sotul meu a decedat si a avut o mostenire constand intr-o casa in care am locuit impreuna. Din casatoria anterioara sotul meu are o fiica. Impreuna avem un fiu. Mentionez faptul ca succesiunea nu este dezbatuta. Eu mai locuiesc si intr-o alta locuinta de-a noastra. In lipsa mea fiica lui impreuna cu ginerele au spart lacatele la casa mai sus mentionata patrunzand in ea fara sa ma intrebe. Este corect ceea ce fac ei si ce pot face in astfel de cazuri? Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire-mostenitor decedat
Va multumesc mult pentru consultanta. O seara placuta.
Buna seara.As dori sa intreb daca mama mea are drept de mostenire in urmatorul caz. Tatal meu vitreg a murit in urma cu cateva zile. El era casatorit u mama mea din 1989. In momentul casatoriei, mama ma avea pe mine iar sotul ei (defunctul) avea o fata. Impreuna au mai facut un copil. Anul trecut, defunctul, prin succesiune i s-a cuvenit o mosterire de la parintii lui (decedati), constand intr-o casa si terenuri. Revin cu intrebarea mea: In acest caz, in afara de fata lui (din casatoria anterioara) si copilul facut impreuna, mama are vreun drept la aceste bunuri? Poate vinde aceste bunuri? Va multumesc.