avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare succesiune

Buna seara, as dori sa stiu in cazul in care am fost casatorita 23 ani cu sotul meu care intre timp a decedat( 2010). Din casatoria anetrioara el (defunctul) are o fiica iar eu un fiu. Impreuna mai avem un copil. Detinem un apartament cumparat impreuna si o casa, care este mostenirea defunctului de la parintii lui.
Intrebarea mea este: Ce cota parte avem fiecare din aceste bunuri? (apartament+mostenire). Multumec
Cel mai recent răspuns: ane-theo , utilizator 00:14, 5 Mai 2012
din apartament dvs aveti 5/8 si din casa aveti 1/4...
restul averii se imparte intre copilul dvs rezultat din casatoria cu acesta si copilul lui din casatoria anterioara... copilul dvs din casatoria anterioara nu primeste nimic
Apartamentul se imparte:
1/2 cota parte care va apartine
1/8 va revine dvs din partea sotului
3/16 revine ficei din casatoria anterioara
3/16 revine copilului pe care il aveti impreuna.

Deci in final dvs aveti 10/16 din apartament

Casa mostenita se imparte:
1/4 catre dvs.
3/8 catre fica din casatoria anterioara
3/8 catre copilul pe care il aveti impreuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc! O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire? emiliamaria emiliamaria am o proprietate imobiliara pe numele meu ,cumparata in timpul casatoriei. sotul meu are copii din o alta casatorie si doresc sa stiu daca in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea bunurilor diana9 diana9 Buna ziua As dori sa stiu ce parti din bunuri imi revin mie dupa decesul sotului meu si ce parti copiilor.Mentinez ca avem o casa cumparata in timpul ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)