avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters177951

Activitate ContSters177951

Buna ziua,

Am depus acum ceva timp o contestatie a unui pv de contraventie. Am depus si copii ale tuturor actelor/ chitantelor pe care le-am avut, iar zilele acestea am primit comunicarea in care se spune ca trebuie sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar pt. martori, numele, adresa, etc. In redactarea plangerii impotriva pocesului-verbal am urmat modelul gasit pe un site de "specialitate", unde am aratat situatia de fapt si am susutinut cele spuse indicand articole din codul rutier, din hotararea consiliului local, etc.
Ce dovezi as putea adauga cererii depuse?

Multumesc
pt definitivi, examenul a constat in subiecte tip sinteza si spete, la cele 5 discipline de examen. grilele eliminatorii au fost pt cei ce accedeau in profesie, pt stagiari.
Răspuns la discuția Admitere in Barou 24 iun 2011
edit
Răspuns la discuția Admitere in Barou 24 iun 2011
Mihaela88 a scris:

alexis45 a scris:

De pe site-ul baroului.Sectiunea noutati si apoi examene.
dati un link, va rog.

cu siguranta a vazut "stirea" referitoare la examenul organizat anul trecut :)

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
ligiana a scris:

luiza2008 a scris:


Subiectele din 2009 mai sunt valabile si la admiterea la barou din 2011 sau s-au schimabat multe lucruri? Merci frumos!




Din cate am observat eu, subiectele si bibliografia raman aceleasi de la an la an, plus-minus 2-3 subiecte. [b]Baroul Bucuresti examineaza oral pt Organizarea profesiei si sinteze pt celelalte. Majoritatea celorlalte barouri dau sinteze la toate materiile. Sa nu va imaginati ca cei care corecteaza sunt niste zbiri. Inainte de examen am auzit povesti ca se corecteaza la virgula. Nici pomeneala. Trebuie sa fii coerent si sa arati ca ai pus mana pe carte


Inca nu se stie nimic de subiecte,bibliografie sau tematica. Daca vor fi sau nu schimbari,ramane de vazut. Poate vor fi cateva,avand in vedere intrarea in vigoare a L.202/2010 (Mica Reforma).







Acum nu se mai examineaza oral la nicio disciplina.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
"Avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean, dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv"

Din asta inteleg ca x, care a fost parlamentar, primar, etc. trebuie sa fi promovat examenul de primire in profesie, ca stagiar, apoi poate cere definitivarea.
Sper ca nu crede nimeni ca un nene care are o clasa mai mult ca trenul, si care a avut noroc sa-l aleaga consatenii pe un mandat de... viceprimar, sa zicem, devine peste noapte av.definitiv..
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
as dori si eu sintezele de la nomina lex in varianta electronica
multumesc
emailul meu: floutz@yahoo.com