avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum mai pot adauga acte si precizari la cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum mai pot adauga acte si precizari la cererea de chemare în judecata?

Am depus pe 31 iulie prin posta o cerere de chemare in judecata. Cum mai pot adauga niste precizari la actiune si niste dovezi de care am uitat cind am trimis?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:56, 31 August 2013
Buna ziua,

Gasiti aici un articol care va ajuta www.avocatnet.ro/content/art...
Puteți să vă modificați cererea de chemare în judecată şi să propuneți noi dovezi până la primul termen la care veți fi legal citat (art. 204, alin. 1 Cod procedură civilă). Cererea prin care vă modificați pretenţiile anterioare poartă denumirea de cerere adițională.
Multumesc, sarut mina, o zi frumoasa!
Buna ziua,

Am depus acum ceva timp o contestatie a unui pv de contraventie. Am depus si copii ale tuturor actelor/ chitantelor pe care le-am avut, iar zilele acestea am primit comunicarea in care se spune ca trebuie sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar pt. martori, numele, adresa, etc. In redactarea plangerii impotriva pocesului-verbal am urmat modelul gasit pe un site de "specialitate", unde am aratat situatia de fapt si am susutinut cele spuse indicand articole din codul rutier, din hotararea consiliului local, etc.
Ce dovezi as putea adauga cererii depuse?

Multumesc
@ floutz

Modelele de pe site-uri sunt bune până la un punct și, de cele mai multe ori, de la acel punct încolo se face diferența între o cerere de chemare în judecată admisă și una respinsă.

Spuneți că ați atașat plângerii toate înscrisurile pe care le aveți. Atunci urmează să arătați asta instanței în răspunsul pe care trebuie să îl comunicaţi. Din plângere rezultă că ați solicitat administrarea probei cu martori. Trebuie să comunicați instanței numele, prenumele și adresa martorilor. Toate acestea trebuie să le comunicați instanței în termen de 10 zile de la primirea adresei, altfel plângerea dvs. va fi anulată. Dacă nu aveţi nici martori şi nici alte înscrisuri, atunci exact asta veţi comunica instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmare a unui eveniment rutier, fara victime omenesti (doar tamponare), in care am fost implicat si desemnat vinovat prin intocmirea procesului ... (vezi toată discuția)
Vechiul ºi noul cpc. depunerea de concluzii ºi de înscrisuri JimmyNT JimmyNT 1. Pe vechiul Cod de Procedura Civilă, contencios administrativ, vreau să depun înainte de (ultimul) termen Concluzii, care să lege înscrisurile depuse de ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori ºi modificarea plângerii contravenþionale geck_g geck_g Buna, cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema: Am primit o amenda in urma unei plangerii si am depus o contestatie la PV si am specificat faptul ca nu ma ... (vezi toată discuția)