avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba cu martori ºi modificarea plângerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba cu martori ºi modificarea plângerii contravenþionale

Buna, cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema:

Am primit o amenda in urma unei plangerii si am depus o contestatie la PV si am specificat faptul ca nu ma aflam la data si ora in locul la care face referire PV, am spus in contestatie ca pot dovedi cu martor si mi s-a trimis o comunicare ca in termen de 10 zile de la primirea comunicarii sa indic adresa exacta a martorului. Acum vreau sa stiu ce trebuie sa zica martorul, sau pot depuna langa contestatie pe care am depus-o deja o alta in care sa zic ca acea plangere facea referire la alta strada decat cea care este trecuta in PV iar atunci sa invoc motivul ca sa gresit strada la care se face referie, cum e mai bine?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:54, 1 Septembrie 2013
Pentru corecta si urgenta solutionare a plangerii contraventionale,se impunea ca anterior redactarii actiunii sa analizati cu atentie si cu responsabilitate toate aspectele,inclusiv sub incidenta dispozitiilor care atrag nulitatea PV astfel incat din plangerea initial formulata sa va precizati pretentiile
Puteti adresa instantei inscris in care sa reiterati aspectele asupra carora intelegeti sa solicitati sa se analizeze referitor la temeinicia si legalitatea intocmirii PV
adica as putea cere la politie plangerea si sa fac copie xerox dupa ea si sa o anexez contestatiei?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
geck_g, utilizator
Să ştiţi că ar fi bine dacă aţi reveni şi aţi expune în detaliu nelămuririle dvs. Eu mărturisesc că nu am înţeles pe deplin ce doriţi să aflaţi.

Principala dvs. problemă acum este să comunicaţi instanţei, în termen de zece zile, numele, prenumele şi domiciliul martorului. Dacă nu veţi comunica aceste date, plângerea dvs. va fi anulată.

Martorul "trebuie să zică" adevărul în instanţă. Va depune un jurământ în acest sens iar preşedintele instanţei îi va pune în vedere că, dacă nu va spune adevărul, săvârşeşte infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Puteţi să vă modificaţi plângerea contravenţională dacă dvs. doriţi asta (contestaţia împotriva unui proces verbal de contravenţie se numeşte plângere). Asta nu înseamnă că înlocuiţi plângerea contravenţională iniţială cu o alta, ci doar că o completaţi sau o modificaţi pe cea iniţială. Cum este mai bine să procedaţi doar dvs. ştiţi, pentru că doar dvs. cunoaşteţi situaţia de fapt şi aveţi înscrisurile la care faceţi referire în acest topic.
Am inteles ca principala mea problema este sa comunic instantei in termen de 10 zile adresa exacta si numele martorului, dar as mai avea niste intrebari:

1. Pot modifica plangerea (contestatia) chiar daca acum au trecut cele 15 zile (dar ea a fost depusa in termenul de 15 zile)

2. Pot cere la politie plangerea care a fost depusa si sa fac o copie xerox dupa ea si sa o anexez constestatiei? Deoarece, de exemplu daca in plangere se spune ca pe strada A.I. Cuza s-au petrecut faptele, si in PV este trecut ca s-au petrecut pe alta strada, sa invoc motivul ca in plangere e o strada si in PV e alta strada si asa pot contesta mai usor?
1. Puteți să vă modificați plângerea şi să propuneți noi dovezi până la primul termen la care veți fi legal citat (art. 204, alin. 1 Cod procedură civilă). Cererea prin care vă modificați pretenţiile anterioare poartă denumirea de cerere adițională. Termenul de 15 zile se referă la declararea plângerii, deci nu are relevanţă din punctul de vedere al modificării ei.

2. Puteţi să încercaţi să solicitaţi poliţiei să vă comunice plângerea care s-a făcut în legătură cu dvs. şi care a dus la amendarea dvs., dar nu ştiu în ce măsură o vei primi. Dacă poliţia refuză să v-o comunice, solicitaţi instanţei să îi pună în vedere să o depună în copie la dosarul cauzei şi arătaţi de ce solicitaţi aceasta (scrieţi sau spuneţi exact ce aţi scris mai sus). Instanţa o să pună în vedere poliţiei să o depună la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contestatie stefan88u stefan88u buna ziua ce trebuie sa fac pentru a inainta o contestatie sa imi iau permisul pentru 30 de zile? (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)