1. Pe vechiul Cod de Procedura Civilă, contencios administrativ, vreau să depun înainte de (ultimul) termen Concluzii, care să lege înscrisurile depuse de părţi pentru a susţine capătul de cerere. Este posibil şi util ca preşedintele completului să vadă Concluziile înainte de termenul public? Sau la şedinţa de judecată poate citi Concluziile şi să rămână în pronunţare?
2. Pe noul Cod de Procedură Civilă, litigii de muncă, de ce instanţa a dat termen dacă nu mi s-a comunicat întâmpinarea făcută de pârâtă şi răspunsul la interogatoriu scris adresat unei instituţii de stat?
3. Din experienţa Dvs., pentru litigii de muncă, cum se acordă daunele morale cerute angajatorului şi instituţiei superioare (sancţiune disciplinară dictată de şcoală şi confirmată de inspectoratul şcolar). Capete de cerere secundare: daune morale 5000 lei inspectorat, 1000 lei şcoală. Capăt de cerere principal-anulare decizie de sancţionare disciplinară pentru neconformitate cu Codul Muncii, argument principal.
4. Pe noul Cod de Procedură Civilă, pot trimite instanţei înscrisuri înainte de primul termen? Înscrisuri nesolicitate de instanţă sau de pârât.
Mă reprezint singur.
1. Nu înţeleg care este scopul acestor concluzii pentru că nu înţeleg ce vreţi să spuneţi prin "care să lege înscrisurile depuse de părţi pentru a susţine capătul de cerere". Dacă aceste concluzii sunt de fapt note de şedinţă, este posibil şi util să le depuneţi înainte de termen.
2. Înseamnă că pârâta nu a depus întâmpinare sau a depus întâmpinare după termenul pe care l-a stabilit instanţa în acest scop. La interogatoriu nu avea cum să răspundă. Probele se pun întâi în discuţia părţilor, apoi sunt încuviinţate de către instanţă şi abia după aceea sunt administrate. Ca şi pe vechiul Cod de procedură civilă.
3. Nu am un răspuns la întrebarea dvs. pentru că nu am avut asemenea litigii.
4. Puteți să vă modificați cererea de chemare în judecată şi să propuneți noi dovezi până la primul termen la care veți fi legal citat (art. 204, alin. 1 Cod procedură civilă).
Aceasta este prevederea legală. Deşi legiuitorul leagă propunerea de noi dovezi de modificarea cererii de chemare în judecată, părerea mea este că puteţi să propuneţi noi dovezi şi fără să vă modificaţi cererea de chemare în judecată. Ar fi absurd să puteţi să vă modificaţi cererea chiar şi fără să propuneţi noi dovezi dar să nu puteţi propune noi dovezi fără să vă modificaţi cererea.
Intampinare
lilicrin
Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist?
O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)