avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Neacsu

Activitate Mariana Neacsu

Buna ziua,

Mama mea a primit pensie de urmas din 1996 si pensie CAP din 1997.
In ianuarie 2017, a primit decizie prin care i se solicita sa restituie suma de 6200 lei, pentru ca nu are dreptul sa primeasca 2 pensii. Mama are 25 de ani lucrati in CAP.
In februarie 2017 a primit pensia minima si proprire 180 ron/ luna.
In satul care locuieste mama, majoritatea femeilor sunt vaduve si
primesc 2 pensii, una de
urmas si pe cea de CAP.
Cazul mamei mele este singular in zona. Am mers la CAS Slatina si mi s a spus ca nu are dreptul sa primeasca 2 pensii.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat,
Discuție Donatie
Salutari tuturor! Matusa mea impreuna cu sotul dansei doreste sa doneze ficei (este singurul copil) una din proprietatile lor. Fica este casatorita , si sotul dansei in decursul de 10-15 ani a detinut 3 masini pe care le-a vandut si nu le-a radiat, motiv pentru care impozitul si penalitatile au ajuns la 15000 lei. Matusa vrea sa stie daca fiscul poate sa execute silit proprietatea ficei. In acest moment fica si ginerele nu detin bunuri mobile sau imobile pe numele lor.
Va multumesc anticipat,
Va salul pe toti care scrieti pe acest forum si va doresc sanatate si putere de munca.
Va cer ajutor referitor la indemnizatia pentru insotitor care nu a mai fost platita din luna mai 2010. M-am adresat Primariei din com. Corbu, judetul Olt, si mi s-a spus ca nu au primit bani de la Buget pt. a plati indemnizatia. M-am adresat Ministrului Muncii, si mi s-a trasmis o adresa in care se mentioneaza; Conform legii 448/2006, Art.43-(2) ''Plata indemnizatiei lunare se asigura de primariile in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap grav'' .
Doresc sa trasmit o notificare in acest sens Primariei, si daca nu se rezolva favorabil aceasta problema sa ma adresez justitiei. Cer sfatul specialistului, sa ma indrume pasii pe care urmeaza sa-i parcurg, pt. a rezolva problema in cauza.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Mariana