pe scara din blocul in care locuiesc sunt 20 apartamente,doar 3 apartamente au o a doua baie,in cazul in care se produce o avarie apa rece sau calda cine plateste reparatiile ,doar cele 3 apartamente care beneficiaza de ele sau toate cele 20 apartamente de pe scara blocului,nu am gasit nimic in legea asociatiilor pe speta aceasta????
cei de service auto m-au sunat dupa aprox.2 saptamani si mi-au propus sa o repare cu piese din dezmembrari in cei 8000 ron aprobati de firma de asigurari si sa ramana totul intre noi si iam refuzat iar ei mi-au zis sa ma duc sa le platesc taxa de constatare si sa-mi iau masina de la ei,cam ce ar fi de facut tinand cont ca am nota de constatare dar nu este semnata de mine ,din greseala mi-au trimes pe mail si discutia intre service si asigurator in care li se transmitea asiguratorului devizul de 12000 si cei de la asigurari raspundeau ca ofera 8000 ron si service auto raspundeau la randul lor ca este ok si mie telefonic mi-au zis total alceva,plus ca am discutia telefonica intre mine si reprezentatntul service care incearca sa facem in felul lor
pai bara fata,bara spate,aripa spate si fata stanga,usa stanga fata,bloc lumini stanga spate toate avariate grav
Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si soferul vinovat a venit de pe contrasens si zice ca a pierdut controlul volanului si a intrat in masina mea si a inca unui sofer parcat regulamentar langa mine,am incercat sa vorbesc cu vinovatul si el sa motivat sa vorbesc cu politia ca el le-a dat asigurarea lor si ca eu cu ei am treaba in continuare si nu cu el,am luat de la politie dovada si procesul verbal m-am programat la un service autorizat de Euroins pentru constatare pe data de 12.11.2015 era primul loc liber si in data de 17.11.2015 m-au sunat de la service auto si mi-au comunicat ca devizul face 12000 ron si ca firma de asigurari nu ofera decat 8000 ron. CE ESTE DE FACUT IN CAZUL ACESTA ????? bani nu am sa pun diferenta
cu terasa este rezolvat tot individual cu acoperisuri pe cont propiu( e orasul micut si sunt blocuri de 4 etaje),si cu subsolul cand am avut probleme sau avarii sau rezolvat la nivel de scara prin colectarea unor sume calculate de noi majoritatea proprietarilor si ne-am platit firma care au rezolvat problemele,intr-un cuvant de 20 ani de cand sa desfintat vechea asociatie pot zice ca ne-am gospodarit singuri si de aceea nu vrem sa intram in asociatia pe care primaria vrea so infiinteze,dansi vor o taxa pt lumina pe scara si femeie de servici lucru pe care al avem deja.caut o lege sa le-o invoc ca nu suntem obligati ca blocul nostru sa intre in acce asociatie
cu stima ,multumesc frumos
am o mica nedumerire,in orasul nostru ca si in alte orase se plateste mai noi taxa de salubritate de 100 ron de apartament,specific ca sunt coproprietar pe apartament(dupa succesiune al impart cu sora mea)si ca bun platnic am fost in primul trimestru si am platit ot impozitul plus aceasta taxa de salubritate.Problema mea este ca am spus persoanelor de la impozit ca sunt copropprietar si ca ar trebui sa platesc jumatate si ei mia zis ca daca sora mea nu locueste cu mine ca trebuie sa o platesc integral,le-am specificat ca sora mea vine concedii de 1-2 saptamana acasa si nu m-au ascultat deloc,incepand cu aceasta luna se muta din nord-estul tarii acasa unde locuiesc si eu deci o sa stea mai mult de 1-2 saptamani cat statea de obicei si plus ca o sa faca si ea gunoi menajer incadranduse la aceea taxa si ea nu vrea sa-mi de-a jumatate,care este procedura la primarie pt recuperarea banilor pe care eu cred ca i-am dat in plus,specific ca doamnele de la taxe si impozite sunt sub orice critica daca nu am o litera de lege ca sa pot contesta ceva la dansele
anul acesta cei de la primaria orasului unde locuiesc vor in baza legi 230/2007 vor sa constitue o asociatie de proprietari la nivel de oras cu un presedinte si doi administratori peste cele 35 de blocuri existente.Problema este ca doamna din cadrul primariei a venit dimineata la o ora foarte matinala (7.10 - 7.40) trezinda pe majoritatea din somn si zicandule la unii dintre ei ca ea este interesata daca au fost la vot si sa semneze ,unii in necunostinta de cauza au semnat nestiind pt ce,acum mai mult de jumate din cetateni unui bloc nu vream sa intram in aceeasta asociatie tinanduse cond ca gazele ,curentul si incalzirea prin centrale termice sunt individuale pe cap de locatar. Ce putem face sa nu fim fortati blocul nostru pt a intra in aceasta asociatie care pare dubioasa din punct de vedere al rapiditatii cu care se misca oameni abilitati pt constituirea ei?????
incearca sa inregistrezi macar o cvb telefonica,deja sunt mai multe fete care i-au dus la politie si se pregateste si o dare in judecata,cu cat mai multe cu atat mai bine,cred ca o publicitate urata adusa sefului sitraco lar face sa renunte la violeta bistricenu si ar ramane si ea fara bani ca si noi fetele inselate