avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... baie serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

baie serviciu

pe scara din blocul in care locuiesc sunt 20 apartamente,doar 3 apartamente au o a doua baie,in cazul in care se produce o avarie apa rece sau calda cine plateste reparatiile ,doar cele 3 apartamente care beneficiaza de ele sau toate cele 20 apartamente de pe scara blocului,nu am gasit nimic in legea asociatiilor pe speta aceasta????
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:48, 29 Septembrie 2019
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Responsabil pentru reparatie instalatie poate fi fie asociatia de proprietari in cazul in care defectiunea apare la instalatia parte comuna fie proprietarul in cazul in care defectiunea este generata de instalatia individuala
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă defecțiunea este pe coloanele care alimentează sau evacuează apa pentru doar cele 3 apartamente reparația se repartizează doar proprietarilor respectivi. Se aplica art. 654 din codul civil și definiția părții comune exclusive de la art. 2 litera p, din legea 196 /2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste in cazul unei defecțiuni la coloana de apa ? Livingston Livingston Buna ziua ! Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4. Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli coloana de apa rece CatalinClp CatalinClp Buna seara, am si eu o nelamurire, acum cateva luni sa fisurat coloana de apa rece la baie in dreptul apartamentului meu, bloc cu 8 etaje eu stau la 2. A venit ... (vezi toată discuția)