avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu imi primesc salariul si contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu imi primesc salariul si contractul de munca

Lucrez de la jumatatea lunii octombrie la firma Akord Security ,o firma de paza in cadrul cladiriii SITRACO UNIRII ,unde se afla si AMBASADA ISRAEL ca receptionera in ture de 24/72,patronata de doamna Bistriceanu Violeta si sefa peste ture doamna Fieraru Adriana,si ambele imi promit si mie si colegelor de azi pe maine ca vin si contractele si banii.
Mentionez ca inca lucrez acolo si nici in ziua de azi nu am primit un banut,am sunat la opc bucuresti si dansiii mi-au zis sa ma adresez ITM ,m-am prezentat la ITM si o doamna de acolo mi-a zis k daca nu am contract degeaba o deranjez si vorbea rastit tinand cont k era platita pe bani publici pentru ajutorarea persoanelor ca mine,intrebarea mea este : - CUI MA ADRESEZ ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 19 Ianuarie 2012
daca nu aveti contract de munca este mai greu sa va recuperati banii. aveti contract de munca semnat de catre firma, chiar daca nu este inregistrat la ITM?
Puteti face reclamatie scrisa la ITM - sunt obligati sa va raspunda in 30 de zile si, in general, efectueaza un control de fond la firma respectiva.
Da e urat ce vi se-ntampla dar si dmv aveti o parte de vina si anume ca ati acceptat sa munciti fara un contract semnat inca de la inceput.Inca de la angajare trebuia sa purtati o discutie vizavi de salariu si alte drepturi si obligatii ce va revin plus semnarea contractului care trebuie citit cu atentie.Pentru ca in felul acesta doamnele prin curaj si daca nu va convine o sa va dea afara si vor angaja alte persoane cu care vor proceda la fel...asa ca alta data deschideti bine ochii cand va angajati....adresativa inspectie muncii ...Faceti o sesizare scrisa, atat dvs cat si colegele in care expuneti pe larg neregulile savarsite de angajator , cereti un nr de inregistrare la sesizare...succes
Virginia Radu
Am lucrat si eu la Akord Security anainte se nume setra grup cea ce pot sa ti spun renunta si dai an judecata ca bani nu o sai mai vezi la itm nu rezolvi nimic eu iam dat an judecata prima data am fost la itm si aia mia spus sai dau an judecata si asa am facut ma judec de aproape 8 luni si chiar daca ai contract bani tot nu ti da eu am avut contract daca vrei sa ma contactezi poti sami trimiti un email irina_ana_rusoaica.
BratuAurel a scris:

Lucrez de la jumatatea lunii octombrie la firma Akord Security ,o firma de paza in cadrul cladiriii SITRACO UNIRII ,unde se afla si AMBASADA ISRAEL ca receptionera in ture de 24/72,patronata de doamna Bistriceanu Violeta si sefa peste ture doamna Fieraru Adriana,si ambele imi promit si mie si colegelor de azi pe maine ca vin si contractele si banii.
Mentionez ca inca lucrez acolo si nici in ziua de azi nu am primit un banut,am sunat la opc bucuresti si dansiii mi-au zis sa ma adresez ITM ,m-am prezentat la ITM si o doamna de acolo mi-a zis k daca nu am contract degeaba o deranjez si vorbea rastit tinand cont k era platita pe bani publici pentru ajutorarea persoanelor ca mine,intrebarea mea este : - CUI MA ADRESEZ ???

Depuneti o sesizare la ITM in care le explicati situatia .
De asemenea, puteti promova o actiune in instanta impotriva acestui angajator. În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
buna, si eu am lucrat la akord security tot la sitraco unirii dar la scara 2 nu la ambasada.ceea ce conteaza este faptul ca inca nu mi-am luat banii care mai sunt de luat dupa ce am plecat de la ei.intradevar nu dau banii iar contractul meu de munca are o singura semnatura fara stampila firmei fara stampila de la itm si fara numar de inregistrare de la itm.am lucrat de pe 14 ianuarie 2011 si pana pe 1 mai.inainte de paste mi-a dat 2 milioane din banii de pe martie iar aceia au fost ultimii bani luati de mine de la aceasta firma.vreau sa spun ca in toata perioada asta in care am lucrat la akord security nu am avut "placerea" de a o cunoaste pe sefa care am inteles ca este o anume violeta bistriceanu.singurele persoane de acolo cu care se poate daca pot spune asa discuta este fieraru adriana care este sefa de tura iar din cand in cand cu fratele violetei care este sef de obiectiv nicu bistriceanu.de cate ori vine data salariului-30 a lunii-adriana se da nestiutoare zice mereu ca ea nu are de unde sa stie cand ne luam banii ca inca nu au fost bagati banii de catre domnul zetreanu care este proprietarul complexului de blocuri sitraco si asa ne duce de nas pana chiar si inca 15,16 zile dupa data de salariu iar daca iti bagi demisia te avertizeaza ca daca pleci fara preaviz nu mai vezi nici un ban iar daca il faci tot nu mai vezi nimic.eu am facut preavizul iar ultima mea tura s-a incheiat pe 2 mai la 07 dimineata iar azi suntem in 20 mai iar eu nu mi-am luat banii nici pe martie(decat 200 lei din 570) nici pe aprilie.o sun mereu si nu imi raspunde apoi lunea trecuta m-am dus acolo sa vb cu ea fata in fata si m-a dat afara zicandu-mi ca nu mai am voie sa vin acolo si ca o sa ma sune ea cand or sa intre banii.nu m-am lasat si intr-un final mi-a zis ca sigur o sa primesc salariul dar la fel ca de fiecare data sa astept ca ma va suna ea.astazi astept sa vad daca ma suna sa ma duc dupa bani iar daca nu va fi asa luni dimineata ma voi duce la itm si voi face plangere si tot ce trebuie ca sa imi recuperez banii si ca alte fete care se vor mai angaja la aceasta firma akord security sa nu mai pateasca ceea ce am patit noi cele care am lucrat pana acum si chiar si cele care au lucrat inaintea mea si poate eu nu le cunosc decat din auzite de la colegele mele care le cunosc.am uitat sa specific ca am auzit de la o colega de-a mea care a apelat la autoritati ca aceasta violeta bistriceanu care am inteles ca are in jur de 30 de ani nu este cine pretinde ca defapt ar fi o batranica de vreo 60 de ani care nu are nici in clin nici in maneca cu astfel de treburi.iar inca un lucru important este ca la angajare mi s-a spus ca am programul de 24/72 iar apoi faceam si 24/48 si 24/24 dar si mai rau dupa 24 de ore la munca plecam dimineata acasa iar la 4-5 ma chema inapoi ca nu avea om apoi mai stateam 24 de ore acasa si iar veneam de ajunsesem sa imi zica colegii de la jandarmerie ca m-am mutat cu locuinta acolo ca ei veneau ma gaseau acolo plecau ma lasau acolo si cam asa cateva zile in sir iar cel mai mult asta in perioada cand nu avea suficiente fete la receptie stateam 48 acasa si iar veneam.nu se merita sa se angajeze nimeni la ei ca sunt niste oameni care pur si simplu se folosesc de noi de dorinta noastra de a munci si de faptul ca stiu ca muncim cat mai mult ca sa putem lua si noi un salariu cat de cat decent,facand ore in plus crestea si salariul el fiind de 3 lei pe ora.

Alte discuții în legătură

Program de munca 24 de ore cu 48 ciuchy_id ciuchy_id Am lucrat timp de mai bine de un an la un hostel in ture, programul fiind 24 cu 48 desi contractul imi este intocmit pe 8 ore de munca iar eu luna de luna am ... (vezi toată discuția)
Test evaluare la locul de munca lumifatu lumifatu zilele trecute seful direct mi-a inmanat trei foi A4 care contineau 22 de intrebari la care trebuia sa dau raspunsul corespunzator, avand ca timp de rezolvare, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nerespectat de firma SAUNDU SAUNDU Buna seara,va supun atentiei dvs.o problema care cred ca se intilneste destul de frecvent in Romania. M-am angajat la o firma pe postul de paznic cu un ... (vezi toată discuția)