avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... test evaluare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

test evaluare la locul de munca

zilele trecute seful direct mi-a inmanat trei foi A4 care contineau 22 de intrebari la care trebuia sa dau raspunsul corespunzator, avand ca timp de rezolvare, o ora.
pe 25 februarie am facut trei de la angajarea mea in acest loc si in mod normal ar fi trebuit sa fiu evaluata atunci pentru a se lua hatararea daca voi pastrata sau se va renunta la mine. am intrebat-o pe sefa mea ce fel de test este, pentru pentru perioada de proba sau sunt evaluata conform legii, de doua ori pe an??? nu mi-a spus nimic!
va intreb pe dumneavoastra, cum se procedeaza de fapt in cazul testului perioadei de proba dar in cazul testelor de evaluare? ti se dau pur su simplu niste foi cu intrebari, esti inchis intr-o incapere si vreme de o ora trebuie sa rezolvi acele intrebari?
la fostul loc de munca aceste teste erau organizate, toate persoanele care urmau sa sustina testul respectiv erau conduse intr-un birou special amenajat, li se dadeau foile cu problemele ce urmau a fi rezolvate dar ce mi s-a parut foarte important eram anuntati cu o saptamana inainte, cel putin ca in ziua cutare, vom avea de sustinut acea evaluare!
puteti sa-mi spuneti va rog cum ar trebui sa se desfasoare aceste teste sau evaluari? noi am fost doua fete, fiecare luata prin surprindere si inchise in incaperi separate....
sa nu ma intelegeti gresit, testul l-am facut intre bine si foarte bine dar felul in care s-a procedat m-a facut sa ma simt ultimul om!
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 6 Aprilie 2012
Procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa fie prevazute in Regulamentul Intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia...
Asadar, prin CCM si regulamentul intern se va stabili procedura de evaluare a performantelor salariatilor, respectiv termenele si conditiile in care se va desfasura evaluarea.
buna ziua freeelis!
multumesc pentru raspuns!
am scris celor de la ITM in legatura cu programul de lucru de care am pomenit aici pe site si m-a apucat ameteala cand le-am citit raspunsul! mi-au spus ca cele 15 minute dinainte de inceperea lucrului, atunci cand trebuie sa ne schimbam pentru ca purtam uniforme si cele 15 minute de dupa, cand ne dezbracam de uniforme, nu tin de programul de lucru si nu pot fi socotite la orele lucrate efectic deoarece asa e trecut in regulamentul intern al companiei desi eu imi pierd aceea jumatate de ora in interesul firmei, altfel nu as avea voie sa lucrez in receptie! ca legea spune ca dupa tura de 12,5 ore angajatorul trebuie sa ne acorde un repaus de 24 de ore si ca in graficul nostru de lucru asa este trecut!!! nu stiu ce grafic le-a fost aratat pentru ca atat eu cat si colegii mei dupa 12,5 ore lucram o alta tura de 10 ore si inca o tura de 12,5 ore iar acest lucru se repeta intra-o luna de doua, trei ori! ca patronul a prevazut in contractul colectiv de munca plata cu 100% pentru weekend...adevarat dar, doar in documente pentru ca la plata efectiva nici unul dintre noi nu a primit un leu in plus la salariu iar sefa noastra chiar ne-a spus ca orele suplimentare, nu se platesc! nu au pomenit nimic de condica de prezenta desi stiu ca legea te obliga sa o ai. nici azi, dupa 2 saptamani de la vizita acestora, condica nu a fost intocmita! ca ne luam pauza de masa 30 minute...nu stiu cum au constatat acest lucru pentru ca receptia nu-si poate lua pauza de masa, nici macar toaleta n-o poate folosi, in cele 12,5 ore de lucru!
si multe altele!
drept pentru care sesizarea mea catre ITM, raspunsul acestora si o alta sesizare a mea au fost trimise la presedintele Basescu. sunt foarte curioasa sa vad cum se va finaliza totul!
am sa va tin la curent.
toate cele bune!
Sesizarea dvs va ajunge pe masa Ministerului Muncii sau a celor de la Inspectia Muncii , foruri superioare ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa papic papic Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului? Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)
Program in ture 12/24, 12/48 Andrei2314 Andrei2314 Buna ziua, daca un salariat lucreaza in ture 12/24, 12/48 dar la cele 12 ore se adauga si pauza de 30 de minute (practic lucreaza 12,5 ore si este pontat 12 ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa ;ore de odihna 2peter 2peter lucrez intr-un spital cu program in ture.7-15;15-23;23-7.Avem dreptul la pauza de masa prin rotatie macar in tura de dimineata cand sunt 4-5 asistente? Si ... (vezi toată discuția)