am o mica nedumerire,in orasul nostru ca si in alte orase se plateste mai noi taxa de salubritate de 100 ron de apartament,specific ca sunt coproprietar pe apartament(dupa succesiune al impart cu sora mea)si ca bun platnic am fost in primul trimestru si am platit ot impozitul plus aceasta taxa de salubritate.Problema mea este ca am spus persoanelor de la impozit ca sunt copropprietar si ca ar trebui sa platesc jumatate si ei mia zis ca daca sora mea nu locueste cu mine ca trebuie sa o platesc integral,le-am specificat ca sora mea vine concedii de 1-2 saptamana acasa si nu m-au ascultat deloc,incepand cu aceasta luna se muta din nord-estul tarii acasa unde locuiesc si eu deci o sa stea mai mult de 1-2 saptamani cat statea de obicei si plus ca o sa faca si ea gunoi menajer incadranduse la aceea taxa si ea nu vrea sa-mi de-a jumatate,care este procedura la primarie pt recuperarea banilor pe care eu cred ca i-am dat in plus,specific ca doamnele de la taxe si impozite sunt sub orice critica daca nu am o litera de lege ca sa pot contesta ceva la dansele
Din punctul meu de vedere ar trebui ca aceasta taxa sa se calculeze prin analogie cu prevederile art. 249 alin. 4 Cod fiscal privind plata impozitului in situatia in care sunt mai multi proprietari ai unui imobil.
Dacă ar fi să încadrăm taxa de salubritate la taxe speciale ar trebuie sa se faca aplicabilitatea a prevederilor art. 282 alin. 3 "Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituţia/serviciul public de interes local ...".
Concluzionand toate aceste aspecte, ar exista baza legala pentru a nu plati mai mult decat utilizati. Formulati o cerere in acest sens si cereti sa va precizeze ei baza legala in temeiul caruia va constrang sa platiti si pentru un alt coproprietar.