avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se aplica majorarile pentru coproprietarii care au ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se aplica majorarile pentru coproprietarii care au un procent din imobilul considerat a doua proprietate)

Daca suntem 3 coproprietari pentru apartamentul in care locuiesc (imobilul A), ceilalti doi (care au alte domicilii si sunt coproprietari acolo) vor plati aceste majorari aplicate la intreg impozitul pentru imobilul A, sau doar la procentul de 33% pe care il detine fiecare din acest imobil A?
Sa ma explic: ieri am fost la Adm. Fin. pentru a plati impozitul pe acest apartament in care eu locuiesc, pentru care suntem 3 coproprietari. Intentionam sa platesc pentru anul 2010 si 2011, deoarece anul trecut am mers de 3 ori si, de fiecare data aveau probleme cu softurile/serverele sau erau in greva. Acolo am aflat ca trebuie sa depun declaratia speciala pentru tatal si sora mea, care detin cate 33% din acest apartament, insa nu locuiesc aici si sunt coproprietari ai caselor in care locuiesc ei. Asadar trebuia platita o majorare de 15% pentru tata si sora, pentru intervalul 2006- iulie 2010, respectiv de 65% pentru intervalul iulie 2010 - decembrie 2011.
Am afla cu stupoare ca am de plata 1100 ron (in conditiile in care impozitul anual pe acest apartament de doua camere este de aprox. 100 ron). Dupa cateva lamuriri cu inspectorul financiar, suma s-a redus la 7500 ron. Am luat deciziile de impunere fiscala pentru fiecare dintre corpoprietari (amanand iarasi plata impozitului) si am inceput sa le studiez acasa. Se pare ca au fost aplicate aceste mariri de 15% si de 65% pentru intreaga suma de aprox. 100 ron, pe care o reprezinta impozitul anual, pentru fiecare coproprietar in parte. Insa fiecare detine doar 1/3 din imobil, asadar eu consider corect sa se aplice formula 15%*33,33%*100 ron - majorare.
Va rog sa imi spuneti cum este corect!

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
mariaene, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 16:10, 9 Februarie 2011
Daca ati depus documentele la Impozite si taxe, acestia vor calcula cotele parti si in timp util va vor trimite Instiintarile de plata la fiecare copoprietar, cu suma datorata!
Asta e treaba lor, pentru asta iau salariul 1 !
Dar daca sunt doar oameni care lucreaza cu soft-uri greoaie, iar rezultatul este absurd in defavoarea mea? Pot contesta decizia de impunere? Din cele spuse de mine in compunerea anterioara, reiese ca au calculat corect dansii? Ma tem ca nu au aplicat formula corecta... transformarea procentelor in fractii.
Spuneti-mi va rog, cum credeti ca ar trebui calculate majorarile.
Alta speta ! Puteti contesta ! Din cele relatate nu reiesea ca au calculat, emana dorinta de a cunoaste cum se calculeaza !
Daca doriti sa verificati modul de calcul consultati Normele de aplicare a Legii nr.571/2003 a Codului fiscal.
Daca nu va descurcati, revniti si explicati pe larg pentru a va putea oferii raspunsul cel mai documentat !
Va multumesc pentru solicitudine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa de salubritate BratuAurel BratuAurel am o mica nedumerire,in orasul nostru ca si in alte orase se plateste mai noi taxa de salubritate de 100 ron de apartament,specific ca sunt coproprietar pe ... (vezi toată discuția)
Partaj nuda propietate Floarea Mihaela Floarea Mihaela Partaj nuda propietate Bună ziua! Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Oug 59/2010 impozit pentru a doua cladire proprietate dodo2009 dodo2009 Impozitul se mareste cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; Asa spune ordonanta. Am cateva nelamuriri: 1. ordonanta se aplica ... (vezi toată discuția)