din experienta anilor trecuti pot sa afirm ca notele sunt cel putin duble daca nu chiar triple, fata de cele de pe forum - deci evaluati primele 8-10 note afisate ca acelea vor cam fi mediile cu care se va intra. oricum cred ca nota mai mare va fi la procurori. anul acesta examenul e al poltistilor, anul trecut a fost al grefierilor. felicitari celor care au luat si bafta in continuare celorlalti. nu disperati. nu trebuie sa faceti din acest examen un scop in viata. mai exista viata si dincolo de magistratura.
din experienta mea va dau un sfat, cred eu bun, nu mergeti la exmen in dimineata examenului. e obositor, mai este si stresul pentru ca totusi sunt 10 pe loc, si dupa aceea o sa regretati.
din experienta personala pot sa afirm ca este absolut necesar sa ai 5 ani vechime ca grefier cu studii superioare. eu nu am putut participa la examenul de admitere in magistratura pt. ca dupa absolvirea SNG in 2002, desi eram absolventa de drept din 1999, am fost incadrata pe studii medii, ulterior postul fiind transformat pe studii superioare.
CSM respinge cnadidatii la cond de buna reputatie pt. amenda administrativa. vezi cazul numitului Rizea Emanuel pe CA Galati, si mai sunt si altii, Joldis Emil / pe CA Alba, care au anulat in instanta hot.CSM, dar, e sigur ca pt amenda administrativa se respinge cadnidatul, pt ca desi nu apare in cazier exista evidenta operativa a politiei care cuprinde toate sanctiunile cu caracter adm-iv.
pentru Prodan Cristi- vezi pe Curtea de Apel Galati dosarul numitului Rizea Emanuel. a contestat HOT CSM de respingere pt. ca nu indeplinea cond de la buna reputatie si a castigat. deci sanse sunt. important e sa treci de primele etape preliminare si sa fi admis.