Aveti dreptate in ceea ce spuneti referitor la executare, dar presedintele asociatiei spune ca proprietarul trebuie instiintat ca va fi executat. Trebuie?
Probabil acesta din urma nu a fost prezent la proces. Nu stiu care e procedura.
Azi am fost la asociatie si mi s-a spus ca pentru locatarul cu datoriile cele mai mari (5.000 lei aprox.) exista hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu, dar proprietarul nu e de gasit si nu au pe cine sa execute. In apartament lociesc rude ale proprietarului - care au si facut de fapt datoriile.
Este anunt la scara de 5 zile ca in data de 02.10.12 se sisteza furnizarea apei, dar nici un datornic nu a mers sa mai achite din datorii.
Azi am aflat si ca sunt mai multi datornici decat bun-platnici si nu se intruneste cvorumul pentru infiintarea unei retele de apa externe.
Intr-un cuvant, maine ramanem din nou fara apa cine stie pentru cat timp, si fara a putea remedia problema.
Ce nu inteleg este: de ce sa mai pierdem timp cu infinitare unei noi asociaţii, când este deja una. Rau-platnicii tot acolo in bloc raman si tot nu platesc, avand in vedere ca li s-au taiat si gazele naturale si energia electrica.
Candva se putea sa-ti pierzi casa pentru datorii la asociatie; se mai practica modalitatea asta de constrangere?
E posibil sa ii ajute primaria cu restantele? Care e de fapt procedura in aceste situatii?
Nu cred ca e normal sa suferim toti pentru unu.
Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si gunoiu sunt facturate la asociatie, pentru celelalte utilitati existand contracte individuale cu furnizorii) inclusiv pentru locatarii bun-platnici.
Exista alta modalitate de recuperare a datoriilor (reesalonarea datoriilo, actionarea in instanta a locatarilor).
Asociatia de proprietari poate exclude un bloc din componenta sa ? Presedintele asociatiei spune ca nu mai vrea sa tina acest bloc in administrarea asociatiei.
Cui as putea sa ma adresez, pentru ca nu mai putem sta fara apa. Si sa nu-mi spuneti ca solutia este sa ma mut in alt bloc, sau la casa - am primit deja acest raspuns.
Nu m-ati inteles. Eu nu m-am gandit sa o execut silit pe mama. Ea va ramane sa locuiasca linistita in aceasta casa. Problema este cu sora mea care deja se crede stapana si vine sa-mi faca mie ordine in casa. Vrea sa o monteze pe mama impotriva mea, astfel incat aceasta sa ii cedeze ei partea din aceast apartament.
Eu doresc doar ca mama sa nu mai figureze in acte cu mine si ma interesa daca am sanse reale in instanta. Mie mama nu vrea sa imi cedeze partea ei, pentru ca a zis ca sa aiba si sora mea unde sa traga. Deci se gandeste sa ii lase ei.
In opinia dvs. din partea mamei a fost moral sa ma insele?Din partea surorii e moral sa vina sa ceara drepturi din casa mea?
In fine, oricum multumesc.
Dovada as putea-o face doar cu marturia tatalui care ar veni la proces. Credeti ca e suficienta aceasta marturie. Mentionez ca tata nu mi-a dat banii in baza vreunui act.
Eu inteleg situatia in felul urmator: pentru ca sora mea sa nu mai poata spune ca are vreun drept, ar trebui ca mama sa nu fie in acte proprietar cu mine. Daca as putea dovedi ca mama m-a pacalit luandu-mi banii de la tata, as putea-o scoate de pe acte? Ar fi posibil acest lucru? Sa raman unic proprietar?
Buna ziua.
Din dorinta de a primi un raspuns cat mai clar, o sa expun pe larg problema mea.
Parintii mei sunt divortati de 20 de ani si amamdoi sunt in viata.
Dupa divort, eu am ramas cu mama intr-un apartament pe care il aveam cu chir4f de la stat. Sora mea s-a casatorit, iar tata i-a cumparat apartamentul in care locuia cu sotul ei.
Ulterior, tata mi-a dat si mie bani sa cumpar apartamentul in care locuiam cu mama
Mama m-a inselat in sensul ca a zis ca se duce ea sa faca actele ca cunoaste pe acolo si a cumparat doar pe numele. Mentionez ca tata nu mai avea nicio obligatie fata de ea dupa divort.
Dupa cativa ani, am vandut acel apartament si am cumparat altul la care suntem amandoi proprietari.
Problema este ca nu ma mai inteleg cu mama si cu sora.
Intrebarea este: in instanta se tine cont de unde au provenit banii, in eventualitatea unui partaj cu mama. Dorinta mea este ca sora mea sa nu mai aiba posibilitatea sa spuna ca are si ea dreptul aici, avand in vedera ca tata ne-a dat la amandoi iar pe mine mama m-a pacalit.
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
Mama mea este casnica si este coasigurat la tata si la mine.
Tata a avut o luna intrerupere pe cartea de munca.
As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a plati pentru mama pe acea luna; conteaza ca este si la mine coasigurat?
Va rog raspuns!