avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate dascalu n

Activitate dascalu n

am urmatoarele intrebari :
1 cf noului cod fiscal in cat timp trebuie sa declar la fisc un contract de inchiriere intre doua personae fizice
2 un contract de inchiriere intre 2 personae juridice mai se depune la primarie , si daca persoana juridical care detine spatial este platitoare de tva , iar persoana juridical care inchiriaza nu este cum facturam cu tva sau fara , mai se poate obtine hartie de la fisc ca sa se poata factura fara tva ?
3de fapt intrebarea e S-AU PUBLICAT NORMELE DE APLICARE A CODULUI FISCAL SI UNDE LE GASESC?
buna ziua, as dori sa va intreb daca am dat prime de pasti in val de 150 lei de fiecare angajat ce contributii si impozite platim
buna ziua , as vrea sa stiu si eu daca o firma care are cod caen pentru comert cu calc poate comercializa stingatoare , astazi am avut o cerere de stingatoare si nu stiu daca au un regim special sau nu
buna ziua, astazi am fost la ceccar cu scopul de a cere celor de acolo sa ma indrume cum as putea sa devin membru inactive deoarece nu mai imi permit sa platesc degeaba cotizatia pentru membru active ( si sincer sa fiu nici nu mai am de ce) si am avut neplacuta surpriza sa mi se spuna ca nu pot decat sa suspend activitatea pe 3 ani , nu pot cere sa devin membru inactiv decat daca sunt angajat intr-o functie incompatibila cu functia de expert contabil , sau daca am pierdut capacitatea intelectuala de a practica aceasta meserie , va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac sa devin totusi membru inactiv al ceccar
Răspuns la discuția Inregistrare bonuri cadou
multumesc mult dar nu e vorba despre tichete de masa , ci despre tichete cadou primite de catre societatea noastra de la un furnizor
Buna ziua ,
Firma la care lucrez a primit bonuri cadou de la o alta firma ( furnizor). Nu stiu cum sa tratez aceste bonuri primite nici din punct de vedere contabil nici fiscal, adica cum le inregistram in contabilitate, si ce taxe platim la ele.
Va multumesc.
buna ziua ,
ma confrunt cu urmatoarea situatie , am cumparat un apartament in octombrie 2013 , si acum am mers sa platesc imp pe anul acesta surpriza ,desi a fost cumparat in octombrie , se plateste imp pe tot anul , desi celalat propietar a platit pana in octombrie la zi impozitul ca altfel nu putea vinde E CORECT?
Răspuns la discuția Monografie lichidare societate
doamne ceam astazi ? 10 .042 e casa
Răspuns la discuția Monografie lichidare societate
da imi cer scuze casa este 1042 este greseala mea ,
ma confrunt cu urmatoarea problema trebuie sa fac un bilant de lichidare care are urmatoarele solduri in bal : capiat varsat 200, rezerve 10 , rezultatul reportat ( profit pentru care s-a platit imp la momentul respectiv) dar ramas in 117 in suma de 9832 lei si casa doar scriptic 10000 lei v-as ruga sa ma ajute cineva cu inregistrarile contabile , si ce impozite ar mai fi de platit

va multumesc frumos