avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladiri

buna ziua ,
ma confrunt cu urmatoarea situatie , am cumparat un apartament in octombrie 2013 , si acum am mers sa platesc imp pe anul acesta surpriza ,desi a fost cumparat in octombrie , se plateste imp pe tot anul , desi celalat propietar a platit pana in octombrie la zi impozitul ca altfel nu putea vinde E CORECT?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 18:14, 17 Decembrie 2013
Nu e corect, evident, Sunteti sigur ca ati inteles bine pe ce perioada e suma datorata de dvs?
Dvs. datorati impozit pe cladire de la data de 1 a lunii urmatoare celei in care ati dobandit cladirea, deci daca ati cumparat in octombrie veti plati impozit pe lunile noiembrie si decembrie ale anului acesta.
Adresati-va compartimentului ce a procesat declaratia dvs. de dobandire, cu siguranta e o eroare. Daca nu se rezolva, puteti adresa o cerere in scris invocand prevederile art. 254 al. 1 din Codul fiscal
"(1) În cazul unei clădiri care a fost dobândită sau construită de o persoană în cursul anului, impozitul pe clădire se datorează de către persoana respectivă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care clădirea a fost dobândită sau construită."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale vanzare apartament ane mari ane mari Buna ziua, Am urm problema: In cazul in care cumpar un imobil si il vand dupa 15 zile cine il declara la serv de impozite si taxe locale? Eu sau cumparatorul? ... (vezi toată discuția)
Achizitie proprietate imobiliara in executare silita Roxanaci Roxanaci Doresc sa achizitionez un imobil in cadrul unei licitatii organizate de un executor bancar. Ma intereseaza urmatoarele aspecte: - daca executorul bancar are ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri/terenuri dutza0610 dutza0610 Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Parintii mei sunt propietari in acest moment a 2 apartamente si a unei case cu ... (vezi toată discuția)