avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters179234

Activitate ContSters179234

Răspuns la discuția Femeia gravida la locul de munca
Am anuntat inca din data de 31.05.2012 in scris anexand si documentul de la medicul specialist. Iar la scurt timp intr-o sedinta cu mai multi colegi s-a incalcat ART. 8 din OUG 96/2003: "Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar in interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila". Spun ca s-a incalcat pentru ca atunci am fost anuntata ca trebuie sa incep sa scolarizez un angajat, angajat care nu stia de starea mea de graviditate.
Răspuns la discuția Femeia gravida la locul de munca
Ma ocup cu achizitii publice, insa doar de partea de eligibilitate. Participarea la licitatii este ocazionala, insa de la inceputul anului 2012 am avut de lucru in mod continuu. Colega care a plecat in concediu maternal lucra la departamentul proiectare si nimeni nu i-a luat locul.
Iar colega care este in aceeasi situatie ca si mine lucreaza la secretariat. Consider ca ambele sunt posturi la fel de importante ca si postul meu.

De ce trebuie sa se faca astfel de diferente....pe unul sa-l "oropsesti" iar altuia sa-i dai pace.....totusi eu as dori sa stiu pe ce lege sa studiez aceasta problema si care ar fi instanta careia ar trebui sa ma adresez.....

Va multumesc!
Buna ziua,

Au voie angajatorii sa ma oblige sa invat pe o alta colega (care imi va lua locul dupa ce voi intra in concediu de maternitate) in timp ce sunt insarcinata si inca lucrez? Mentionez ca am 13 saptamani de sarcina. Oare nu e prea devreme ca sa ma "inlocuiasca"?
Am mai avut o colega insarcinata la locul de munca dar care nu a trebuit sa invete pe altcineva iar acum locul ei nu este ocupat de nimeni.
In prezent am o alta colega care are sarcina mai inaintata ca a mea si totusi nu au obligat-o sa invete pe nimeni si nici sa predea ceva cuiva.
Am nevoie de ajutorul dvs. pentru ca imi doresc sa actionez asa cum este legal.

Va multumesc!
Discuție Resurse umane
Buna ziua,

La o licitatie de retele apa-canal se solicita un "reprezentant contractor". Acest reprezentant contractor poate fi privit ca fiind asemanator cu seful de santier?

Multumesc!
Răspuns la discuția Sarcina la locul de munca
Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,

La o licitatie se solicita astfel : "Certificat pentru plata CAS (pentru statele in care autoritatile fiscale nu colecteaza si CAS) care sa ateste indeplinirea obligatiilor fata de bugetul de stat".
1. La noi in tara exista asa ceva? Daca da, atunci de unde se obtine certificatul pentru plata CAS?

2. In Italia exista un document intitulat "Documento Unico Di Regolarita Contributiva". Daca ati auzit de acest document atunci el poate fi echivalent cu certificatul pentru plata CAS?


Multumesc!
Răspuns la discuția Sarcina la locul de munca
Cum ramane insa cu serviciul? Au voie sa se poarte astfel cu mine?
Răspuns la discuția Sarcina la locul de munca
Nu, eu voi naste cu medicul specialist care este din alt oras decat orasul in care lucrez
Buna ziua,

Astazi am fost cumva amenintata de catre directorul general cum ca administratorul societatii a propus sa ma dea afara pe mine si pe o colega....asta daca eu cu colega nu ne intelegem... a fost o discutie in care eu am propus sa nu mai lucrez cu ea fiindca urla la mine si ceea ce ii dau sa traduca sau ii spun ce sa faca nu face....Mentionez ca sunt insarcinata si in 31.05.2012 am anuntat in scris printr-o adresa acest lucru conform art. 2 lit. c) din OUG 96/2003 la care am anexat documentul medical eliberat de medicul specialist.
Astazi am asistat la o sedinta la care nu s-a rezolvat nimic din partea sefilor (la sedinta au fost implicati directorul general, persoana de la resurse umane, colega mea si eu). Mai mult, la sedinta ,colega mea iar a ridicat tonul.....nici de sefi nu a ascultat.....a inceput cumva sa faca numai rau trimitand chiar si e-mail-uri mincinoase la sefi. Nu inteleg de ce nu se rezolva nimic si sunt tarata prin tot felul de sedinte acum cand sunt insarcinata.

Ce se poate intampla in aceasta situatie deloc placuta? Ma poate da afara? Este in regula sa fiu amenintata acum dupa 5 ani vechime in cadrul firmei de acest lucru si culmea cand am ramas insarcinata? Pe timpul sarcinii n-ar trebui sa fiu protejata la locul de munca?

Mi s-a intocmit un raport de evaluare privind riscurile profesionale ale salariatei gravide si in Anexa intitulata "Informare privind protectia maternitatii la locul de munca" , punctul 8, este mentinat astfel: "medicul de intreprindere nu recomanda concediu de risc maternal". Ce insemna acest lucru? Daca o sa am probleme pe parcursul sarcinii nu pot beneficia de acest concediu de risc maternal?


Va multumesc!
Buna ziua,

La o licitatie pentru fiecare dintre specialistii responsabili cu executia lucrarii se solicita documente suport emise de angajatori sau beneficiari care sa confirme experienta indicata in CV.
Eu as intelege ca documentele suport se pot constitui din carti de munca (care nu mai sunt valabile), contracte individuale de munca si eventual recomandari (care sunt greu de obtinut).
Dvs. ce intelegeti prin aceste documente suport?

Va multumesc!