Buna ziua ma numesc Carmen Dugan si sunt angajata a Spitalului Universitar Bucuresti (SUUB) de cca 12 ani(asistenta medicala).Anul acesta in luna ianuarie am nascut un baietel si am cerut in scris institutiei angajatoare, conform codului muncii art 51 lit c, un salariu mediu pe unitate.Raspunsul scris a venit foarte greu si numai dupa insistente telefonice repetate catre seviciul RUNOS.
Am sa reproduc exact textul;
Referitor la solicitarea dv , adresata conducerii SUUB, va inaintam in copie adresa nr. 68755/22.11.2010 privind pct de vedere al Ministerului Sanatatii.
Ministerul Sanatatii - Directia Organizare si Politici salariale
Catre SUUB,
Urmare adresei dv nr 33882/2010 , prin care solicitati precizari concrete privind acordarea unui salariu de baza platit mamaei ptr nasterea fiecarui copil, va facem cunoscut ca ne mentinem pct de vedere transmis prin adresa nr. 30599/2010.
In conformitate cu prevederile art 1 (2) din Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr 330/2009, incepind cu data intrarii in vigoare, in tot ori in parte, a prezentei legi, drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului sunt si ramin in mod excusiv cele prevazute in prezenta lege . In legea cadru nr 330/2009 nu este prevazut acordarea acestui drept, respectiv, un salariu de baza platit mamei pentru nasterea fiecarui copil
Acum vin intrebarile mele catre dv :
1.aceasta lege cadru 330/2009 anuleaza legea din codul muncii art 51 lit c?
2.ce legatura are Ministerul Sanatatii cu acesti bani avind in vedere ca SUUB este platit de Casa de Asigurari a Mun Buc?
3.Ce pot face eu mai departe din pct de vedere legal ptr a obtine acest drept care - consider eu - mi se cuvine??
4.mentionez ca in art 51 lit c este vorba despre un CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL si despre un salariu MEDIU PE UNITATE - nu unul de baza!!!!-
Multumesc anticipat ptr raspunsuri,
Carmen Dugan