avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate tutuianu

Activitate tutuianu

Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime am facut o amiabila cu vinovatul . Am fost la firma dansului de RCA unde am iesit culpa comuna am accepta si incadrarea asta . M-am dus la evaluatorul de daune a facut evaloarea la prima vedere si a spus ca reparatia costa 4600lei si pe jumatate 2300lei fara TVA. Mam dus la un coleg al dansului de la service auto sa imi faca si el un deviz verba sa nu duc masina in service si sa nu o mai scot ca nu mai am bani ca devizul este fabulos. Acesta a facut un deviz la prima vedere fara sa mai ia calcul ce mai poate fii si pe dedesuptul masini si a spus undeva peste 9000 lei . M-am dus inapoi la inspector spunandui ca ce imi ofera dansul nu este conform cu realitatea . Dansul m-ia raspus ca:
El - Suma asta de 2300 fara tva este pentru reparatie in regie proprie .
Eu - Buna daca este reparatia peste 9000lei fara tva , cum va da suma de 2300.
El - Dute la un service autorizat fati reparatia iar firma de asigurari plateste jumate iar tu jumate chiar daca reparatia costa 10.000lei .
Eu - Buna dar eu nu am atatia bani sa platesc reparatia si va trebui sa o repar in regie proprie . Dar cu suma de 2300 care o oferiti dumneavoastra nu imi acopar nici costul la vopsea.
Stie cineva cum se calculeaza paguba unde pot face o evaluare corecta da inspectoru nu ascris totul in hartia acea de la asigurare pe care m-ia dato.
Ce pot face sa obtin o suma corecta in regie proprie .
Sal. Sunt din Giurgiu si in urma cu 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti. Am insemnat contractul de munca in care este specificat ,"la o distanta mai mare de 54 km se asigura transport sau se plateste 0.30 bani pe km. distanta de la giurgiu la locul meu de munca este 65km. La angajare menegerul sectie ma avertizat daca vreau sa ma angajeze sa nu am pretenti la decontarea transportului ........ Specific!!! Colegi mei din oltenita dispun de transport gratuit ,platit de sectie..... Lucrez in 3 schimburi si sunt obligat sa fac naveta cu masina personala (900 lei/luna). Credeti ca pot obtine in instanta bani pe care i-am cheltui in toti ani astia pe transport, tinand cont ca nu am bonuri de la benzinarie ?
Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in posesia terenului care ii lipseste? Cum trebuie procedat sa fac cadastru si restul.....
Parinti mei au luat un credit de nevoi personalea in urma cu 4 ani . Au platit ratele lunar pana cand au ramas pe rand fara loc de munca. Acum sunt in imposibilitate de plata pentru ca venitul lor lunar esre 0 lei. Din intamplare am auzit k la incheerea unu asfel de imprumut se face o asigurare bancara. Ar putea sa le fie de folos aceasta asigurare si parintilor sau mai bine spus in ce consta asigurarea aceea ?
Parinti mei au o rata la banca de 270lei in ultimul an nu au avut un loc de munca sau un venit (sunt caznici). Sunt singurul din familie care lucreaza am un salariu de 700 din care trebuie sa luam paine si mancare , daca ne descurcam si cu mancarea.
Mentionez k mama la girat pe tata sa ia un imprumut pt nevoi personale pe termen de 10 ani sau dus 4 ani cu greu.
Daca parinti mei nu platesc rata la banca ca nu au. Ce lise poate inampla ?
Răspuns la discuția nu am acte pe tot terenul....
Am uitat sa mentionez ca unul dintre veri are titlul de proprietate pe 3 ari facut 1991 (sar fi dus la primarie si la declarat sau ceva de genu asta, ca nu stiu cum se proceda pe vremea aia cand toata lumea se duce sa isi treaca terenul). Acum 2 luni a instrainat terenul. Prezenta noilor vecini ma deranjeaza si chiar sunt violenti cu bunica mea ( imbrancito)de acea incerc sa descurc itzele problemei. Spuneti-mi pas cu pas cum trebuie sa procedez, nu doresc vecini dinacestia in preaajma bunici. Multumesc pentru ajutorul acordat
Răspuns la discuția nu am acte pe tot terenul....
o sa ii rog pe cei de la primarie sa ne uitam in registrul agricol. Cu toate ca in ultimi ani refuza sa coopereze si sa vina sa masoare terenurile. Si daca prin absurd aceste persoane figureaza in registrul agrcol , pot afla prin ce metoda au fost improprietariti (act de vanzare cumparare, donatie, mostenire, testament)
In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de pamnat sa isi cladeasca cate o camaruta cu acoperis din trestie. In 1967 aceste casute au fost darmate si cei care stateau in ele sau mutata intr-o alta locatie. Ma interseaza metodele prin care au fost puse in posesia aceste 2 persoane dupa 1990. Mentionez ca dupa 1990 bunica mea care a fost singura mostenitoare a intrat in posesia a 10 ari din 15 ari pe care lea avut bunica ei. Ma intereseaza daca este o metoda in care ar putea intra in posesia intregi suprafete