avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bancar (asigurare unui credit)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bancar (asigurare unui credit)

Parinti mei au luat un credit de nevoi personalea in urma cu 4 ani . Au platit ratele lunar pana cand au ramas pe rand fara loc de munca. Acum sunt in imposibilitate de plata pentru ca venitul lor lunar esre 0 lei. Din intamplare am auzit k la incheerea unu asfel de imprumut se face o asigurare bancara. Ar putea sa le fie de folos aceasta asigurare si parintilor sau mai bine spus in ce consta asigurarea aceea ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:38, 26 Ianuarie 2011
Exista asigurarea de risc financiar pentru neplata ratelor bancare. Ca orice tip de asigurare aceasta trebuia incheiata inainte de aparitia imposibilitatii de plata a ratelor
O mica si necesara precizare:
-polita de risc financiar, o incheie banca, pentru a se proteja privind neplata ratelor de catre client.De obicei sunt cuprinse in asigurare cel putin 3 rate restante, insa asiguratorul se indreapta cu regres impotriva rau-platnicului.
In ultimii ani, au aparut asigurarile pentru cazul de imposibilitate de plata prin pierderea locului de munca, de obicei acest eveniment fiind atasat ca si clauza suplimentara la politele de viata/accident incheiate la contractarea creditului.Daca exista aceasta polita/clauza, parintii ar fi trebuit sa stie.Verificati asigurarile atasate creditului, studiind conditiile si clauzele de asigurare.
Daca exista o asigurare a creditului impotriva somajului aceasta nu acopera decat plata a trei rate din credit fara dobanzile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru neplata a unui credit visirin visirin Buna ziua ! Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu . Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ... (vezi toată discuția)
Cine plateste ratele angajate in caz de imposibilitate datorita somajului? Sara.CD Sara.CD Buna ziua Poate puteti ajuta pe cineva cu un raspuns. Este vorba de o cunostinta, in varsta de 24 ani care a avut o vechime in munca de vreo 3-4 ani (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare credit in caz de deces ady.alex ady.alex Buna ziua! Am si eu o nelamurire. La contractarea unui credit am incheiat o polita de asigurare in caz de deces (dar doar din cauza naturala) cu banca ... (vezi toată discuția)