avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate white2

Activitate white2

Multumesc frumos, cu respect Alex
multumesc,
Cumulul pensiei anticipate partial din Romania este interzis si in cazul unui contract de munca in alta tara ( germania ) ?
Pun aceasta intrebare deoarece am 62 de ani , in Romania am 32 ani vechime (am drept la pensie ant. partial) iar in Germania unde locuiesc momentan am 8 ani vechime dar mai trebuie sa lucrez 3 ani pana la dreptul de pensie.
Cu respect Alex
Buna ziua,
Am 62 de ani , rezident in germania si vreau sa fac un contract de asigurare pentru anul 2014 si 2015 , cat trebuie sa platesc ? 25 % din salariul brut al anului 2023 cand fac contractul sau 25 % din salariul brut al respectivilor ani ?
mersi.
In lege nu se specifica in original sau copie, deci ?
Ma refer la toate actele permis,carte identitate,talon daca nu sunt la mine in oroginal ci doar in copie pe suport de hartie sau foto digital pe telefon Sunt pasibil de amenda?
Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ?
Vreau sa intru in pensie anticipata partial in Romania. Am 62 de ani 30 de ani lucrati in romania ( fara armata si fara facultate ) si de 7 ani lucrez in germania cu contract de munca. Teoretic am 37 ani vechime cumulat.
1. Daca se aproba dosarul pot lucra legal in continuare in geramnia.
2. Cum pot face dovada vechimii mele din germania.
3. Pensia din romania va afecta contractul meu de munca din germania .

Mentionez ca In germania stagiul complet de munca este 45 de ani.
Cui m-as putea adresa pentru eliberarea unor documente din care sa reiasa ca in perioada 1945 1949 am fost deportat in Dombas. Am o adeverinta de la Bucuresti in baza careia am primit pensie L 118 dar mai am nevoie pentru L 221 acte doveditoare in plus !