avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate elaid

Activitate elaid

Discuție girant banca
am un credit bancar si un credit CAR ,cheltuielile lunare deci din salariu nu imi mai ramane decat in jur de 150- 200 lei. Am girat o colega care nu si-a platit datoriile si acum imi vin poprire pe salariu. aceasta poprire inseamna o treime din salariu deci eu voi ramane in imposibilitatea de plata a propriilor datorii. Intrebarea mea este care ar fi procedura de a sista aceasta poprire sau sa se aplice doar la suma ramasa disponibila.
Sunt girant intr-un credit unde s-a dovedit ca semnaturile celorlati 2 giranti sunt false. In moment mi se aplica poprire pe salariu, 1/3 din salariu am fost anuntata de d-na contabila ca asa este legea. La inceput s-au oprit la toti cei 3 giranti dar in momentul in care s-au dovedit falsurile am ramas singura pe lista popririlor. Ce sansa am sa anulez contractul tinand cont ca acordul mi-a fost dat pentru credit in conditia in care stiam ca mai sunt inca 2 giranti.
Va multumesc. O zi placuta!
Buna ziua! am rugammintea daca cineva poate sa-mi explice ce inseamna "Respinge cererea de abtinere formulata de d-na Judecator.... Fara cale de atac".....deci ce inseamna cererea de abtinere si fara cale de atac.
Mentionez ca nu am nici cea mai vaga idee de termeni juridici. Va multumesc
Răspuns la discuția Credit Bancar- poprire pe salariu
Motivarea:
vazand ca debitoarea a dovedit ca are de recuperat o suma de bani mai mare decat debitul contestat din prezenta cauza in baza unui titlu executoriu emis de Tribunal .....
vazand ca debitoarea este de buna credinta in a-si indeplini obligatiile de plata

Modalitatea admisa de instanta este indestulatoare pentru recuperarea creantei creditorului si in termenul prevazut de aceasta si trebuie inlaturata orice alta modalitate solicitata de debitor pentru a nu complica lucrurile si prin xare s-ar aduce atingerea altor raporturi de drept stabilite prin contracte sau lege intre debitor si creditor....
Pentru aceste limite instanta nu va interveni atata vreme cat si cuantumul creantei a fost stabilit cu certitudine de parti iar opunerea creditoarei la admiterea acestei proceduri nu este in interesul acesteia chiar daca se solicita si se insista de creditoare la continuarea modalitatii de executare silita inceputa, care poate fi intrerupta oricand la cererea debitorilor chiar si garantilor si executarea creantei ar putea depasi termenul de 6 luni prevazut de art. 499 alin 1 cod procedura civila.
pentru considerentele aratate instanta va admite cererea in parte.

Sper ca am preluat in parte elementele esentiale ale hotararii judecatoresti/ irevocabila. In baza acestei hotarari executorul judecatoresc al bancii a inaintat un proces verbal de sistare a executiei doar pentru debitor
Sunt garant la un credit bancar. Cand am semnat contractul am fost asigurata ca vor mai fi inca doi garanti. Din martie am inceput sa primesc somatii acasa am inceput sa imi pun semne de intrebare privind cine ar fi si celelalte persoane. In final am descoerit ca ceilalti garanti sunt de fapt doua semnaturi in fals. Falsurile au fost dovedite prin examen grafologic. La cele doua persoane li s-a sistat poprirea pe salariu dar mie nu. Si la debitorul principal banca a sistat poprirea pe baza unei hotarari judecatoresti in favoarea debitorului si acum sunt singura careia i se face poprirea. Ce sfaturi puteti sa-mi dati, ce cale este de urmat. Eu consider ca am fost inselata nu numai de debitor ci chiar de functionarul bancii care a permis aceste falsuri si cred ca intreg contractul este ca si ineexistent ..Va rog astept sfaturi.
Răspuns la discuția Imprumut bani
Va multumesc foarte mult! O seara placuta
Discuție Imprumut bani
Buna seara! o prietena a picat in plasa de a ajuta pe cineva realizand un credit la banca pe numele ei, acum este in situatia in care persoana respectiva numai ii ofera increderea ca va duce pana la capat returnarea creditului ...Intrebare este: daca realizeaza prin notariat o hartie pin care se va preciza suma si perioda creditului cu obligatia ca acesta sa achite lunar suma corespunzatoare....aceasta va avea valoare in instanta in situatia in care persoana ajutata nu isi mai plateste ratele?