Eu nu as vrea ca procesul sa fie facut in Spania. Stiu prieteni care nu s-au prezentat la proces in Spania si s-a judecat cazul in lipsa. El trebuie sa plateasca pensie alimentara de 700-800 euro. Banii acesti nun stiu in cate luni se castiga in Romania. Poate sa deschida proces in Spania?
Sunt in Romania si am deschis proces de divort aici. Sotia (cetatenie romana) este in Spania si vrea sa deschida procesul de divort acolo. Este posibil sa existe acelasi proces in 2 tari? Sau am prioritate fiind cetatean roman, avand in vedere ca ne-am casatorit in Romania si nu doresc proces in alta tara, chiar daca si eu sunt rezident spaniol. Ce poate sa faca ea? Multumesc
Va rog frumos as vrea sa stiu cum pot divorta, daca sotia este in Spania cu minorul?
Ea doreste sa intenteze divort in Spania, pentru ca ar avea mai multe avantaje acolo. Eu doresc, ca procesul sa fie facut aici in Romania, deoarece aici s-a oficiat casatoria si legile sunt altele in Romania. Deci procesul sa fie judecat aici dupa legile din Romania. Ea a retinut certificat casatorie original si certificat nastere copil (nascut in Spania cu cert. romanesc). Ce pot face si care este cea mai buna metoda si cel mai plauzibil motiv de divort (avand in vedere ca am fost lovit de soacra si sotie ---> certificat medico legal), lucru ce s-a petrecut in primavara acestui an. Am facut plangere prealabila de furt intre soti si lovire dupa care am facut retragere plangere cu gandul ca va fi mai bine, dar ea a continuat in acelasi stil dar in Spania. Aceste documente imi pot servi in proces, chiar daca mi-am retras plangerea, cu gandul impacarii? Multumesc
Doresc sa divortez dar sotia a retinut certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului; pot face rost de ele (duplicat)? Mentionez caci copilul a fost nascut in Spania si certificatul lui de nastere a fost eliberat de consulatul Romaniei la Barcelona. Certificatul de nastere al copilului nu il pot gasi si in Romania in judetul de unde facem parte? Cum pot rezolva aceasta problema? Multumesc
Suntem in Spania si sotia m-a dat in judecata pentru maltratare psihica. A bagat si divort iar in viitor am prima infatisare. Daca nu ma voi prezenta la judecata, si voi parasi Spania (ma voi intoarce in Romania) , ce se poate intampla?
Sunt valabile traducerile legalizate ale unor acte (certificat medico legal, plagere prealabila furt intre soti si lovire corporala). Ea nu are dovezi si are martori falsi.
Numai minciuni spune , dar femeile sunt avantajate aici in Spania chiar pe minciunile care le spun.