avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra_iuhas

Activitate alexandra_iuhas

Răspuns la discuția Divort
Eu sunt plecata din tara...ce se poate intampla daca nu pot veni la timp sa imi schimb actele?
Discuție Divort
As vrea sa stiu si eu in cat timp se poate finaliza un divort daca unul dintre parteneri nu este prezent? Si cat timp am la dispozitie dupa terminarea divortului sa imi schimb buletinul? Va multumesc...
Discuție abuz
Am si eu o problema si as dori sa imi spuneti ce as putea sa fac sa o rezolv. Sotul meu este in executarea unei pedepse de 3 ani de inchisoare...are deja 2 ani executati zi la zi, plus 4 luni castigate in munca. A intrat prima data in comisie in iulia unde a primit o amanare de o luna de zile, apoi a intrat a doua oara in august si a mai primit o amanare de 4 luni desi nu a avut nici o abatere disciplinara, pe motiv ca mai are pe rol un dosar la curtea de apel alba iulia. A facut de un an incoace nenumarate cereri pentru analize medicale, a cerut sa il opereze pentru deviatie de sept si polipi, se simte foarte rau cu rinichii si nu il baga nimeni in seama. Pe langa asta il mai si ameninta. Nu stiu ce sa mai facem suntem disperati stiu ca drepturile detinutilor este ca de fiecare data cand cere, penitenciarul este obligat sa ii acorde asistenta medicala. Va rog sa imi spuneti ce sa facem vrem sa dam penitenciarul in judecata avem vreo sansa? Dati-mi un sfat va rog mult. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția liberarea conditionata
da asa este si asa stiam si eu ca dumneavoastra, dar din cate am inteles de la sotul meu , art.59 este raportat la art.75. Bineinteles tot nu inteleg ce legatura are cu pedeapsa pe care el a executat-o. Dosarul unde este incadrat la art 75 inca nu este definitiv. El si-a savarsit fractia pentru liberare conditionata. E dreptul lui pana la ramanerea definitiva a dosarului sa se judece in stare de libertate. Multumesc mult pt raspunsul dv.
pai si daca cei de la deva sunt pe mana cu cei de la alba unde va fi recursul? atunci clar nu ii va da drumu. in dosaru de la instanta pe care l-a intocmit penitenciarul, din cate am inteles parchetul a solicitat sa ii respinga cererea de liberare. Nu e corect asa.
comisia l-a propus pentru liberare pentru ca trebuia sa il propuna avand in vedere ca si-a executat fractia de 2 treimi cu tot cu castig, si tot comisia l-a respins, apoi si instanta. Noi acuma am facut contestatie la amanarea de 4 luni care mi se pare absurda pt ca orice s-ar intampla cu dosarul actual aflat pe rol el in noiembrie implineste 2 ani zi la zi si nu mai pote sa il tina. Nu e corect sa nu ii dea drumul.
Si atunci nu are nici o sansa sa ii dea drumul pana la ramanerea definitiva a acestui dosar?
Pai tocmai ca a fost propus pentru liberare, tocmai comisia l-a propus pentru ca si-a indeplinit fractia, dar am uitat ca suntem in romania unde fiecare face ce vrea. Ma doare ca era dreptul lui sa fie liber. Oricum am facut contestatie la instanta,dar nu stiu in ce masura o sa i-o aprobe...
Dar cate amanari are dreptul penitenciarul sa dea? Eu stiam ca una singura. Si daca ramanea definitiv dosarul actual, i se emitea mandat de executare si il aresta din nou. Dar pana la ramanerea definitiva avea dreptul sa se judece in stare de libertate atata timp cat nu are mandat de arestare, nu-i asa? Mentionez ca nu are abateri disciplinare, are 7 cursuri facute , are vreo 4 evidentieri, a fost staruitor in munca si a avut un comportament foarte bun. Ce motiv ar mai avea sa il retina? Stiu ca liberarea conditionata nu e obligatorie dar a castigat in munca 4 luni de zile, oare asta nu conteaza?
Da asta stiu ca se tine cont de aceste aspecte, dar poate sa il retina pana se definitiveaza celalalt proces? Adica daca mai dureaza un an de zile nu ii mai da drumu sau cum? E dreptul lui sa se judece in stare de libertate pana la proba contrarie e nevinovat. Daca il achita de culpa in proces? Face puscarie in plus, cune ii da inapoi zilele petrecute in puscarie degeaba?