avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate carmen.bogdan

Activitate carmen.bogdan

Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Multumesc!
Din februarie 2011, fostul sot nu a mai platit pensia de intretinere, pentru fiul sau, asa cum a prevazut hotararea de divort. Poate sa mearga sa depuna plangere penala? Fac mentiunea ca haotararea de divort prevede ca termen de plata o perioada de 4 ani (decembrie 2008-decembrie 2012). Fiul meu are 24 de ani,iar anul acesta a intrat la facultate, la cursuri de zi. Ce demers poate sa intreprinda ca tatal sau sa-l poata ajuta financiar pe perioada studiilor?
In urma divortului instanta hotaraste ca sotul sa plateasca pensie de intretinere in valoare de 1000 lei/luna, taxele de scoala ale copilului pe o perioada de 4 ani. Anul trecut sotul deschide actiune de reducere a pensiei de intretinere si de anulare a taxelor scolare. Instanta hotaraste : "Reduce pensia de intretinere de la 1000 lei lunar si plata taxelor de scolarizare, la 350 lei lunar, incepand cu data ... " Sa inteleg ca singurii bani pe care-i datoreaza copilului sunt 350 lei?
Răspuns la discuția Ilegalitati?
Pana acum toate documentele erau aprobate cu amendamentul "De acord cu propunerea directorului economic" sau "conf. vizei dir. economic".
Multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Ilegalitati?
Revin si fac specificatia ca cei 65.000 euro reprezentau valoarea unui consum pe tot anul. Consumul care a fost trecut in referatul din 19.11.2010 a condus la estimarea sub pragul de 15.000 euro. Este singura achizitie de tonere pe anul 2010, de aceea am ajuns la cumpararea directa.
Discuție Ilegalitati?
Buna ziua,
Lucrez la compomartimentul de achizitii publice ale unei institutii publice locale, care are ca structura ierarhica : Director General - Director Adjunct Economic-Serviciu-Compartiment. In programul anual al achizitiilor publice pe anul 2010 este aprobat contractul de tonere, cartuse cu valoarea de 65.000 euro si procedura de licitatie deschisa. Estimarea acestui contract a avut la baza consumul de tonere pentru intreg anul 2010. In 19.11.2010 s-a intocmit un referat de necesitate, compartimentul achizitii publice l-a estimat si in functie de pragurile valorice (care nu treceau de pragul prevazut la art. 19 din OUG 43/2006 cu completarile si modificarile ulterioare) a dat ca viza achizitia directa din catalogul de produse din SEAP. Directorul economic il semneaza cu rezolutia ca tonerele si cartusele sa se achizitioneze prin licitatie. Directorul general aproba referatul fara sa specifice de conditiile stipulate de directorul economic. Se face achizitia directa in SEAP, se livreaza marfa, iar directorul economic refuza sa faca plata pentru ca procedura de achizitie este ilegala, aducand ca argument ca in programul anual al achizitiilor este aprobata licitatia si ca suplimentar el a dar rezolutie pe referat si nu s-a tinut cont de ea. Mentionez ca programul anual al achizitiilor publice poate fi modificat, completat conform prevederilor art 4 alin (8) din HG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Vreau sa stiu:
- ce ilegalitate am facut achizitionand direct si nu prin licitatie, atata timp cat nu am depasit pragul valorit/an.
- daca directorul general prin aprobarea referatului fara a mentiona ca aproba in conditiile date de directorul economic (mod de aprobare pe care-l practica in mod curent), nu inseamna ca aproba referatul in forma lui initiala (adica aproba cumpararea directa a intregului referat).
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.