avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie de intretinere.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie de intretinere.

In urma divortului instanta hotaraste ca sotul sa plateasca pensie de intretinere in valoare de 1000 lei/luna, taxele de scoala ale copilului pe o perioada de 4 ani. Anul trecut sotul deschide actiune de reducere a pensiei de intretinere si de anulare a taxelor scolare. Instanta hotaraste : "Reduce pensia de intretinere de la 1000 lei lunar si plata taxelor de scolarizare, la 350 lei lunar, incepand cu data ... " Sa inteleg ca singurii bani pe care-i datoreaza copilului sunt 350 lei?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:56, 5 Mai 2011
eu asa inteleg.
puteti adresa o cerere de lamurire dispozitiv la aceeasi instanta
da
carmen.bogdan a scris:

In urma divortului instanta hotaraste ca sotul sa plateasca pensie de intretinere in valoare de 1000 lei/luna, taxele de scoala ale copilului pe o perioada de 4 ani. Anul trecut sotul deschide actiune de reducere a pensiei de intretinere si de anulare a taxelor scolare. Instanta hotaraste : "Reduce pensia de intretinere de la 1000 lei lunar si plata taxelor de scolarizare, la 350 lei lunar, incepand cu data ... " Sa inteleg ca singurii bani pe care-i datoreaza copilului sunt 350 lei?

cam asa se intelege dar depinde foarte mult de ce motivare a scris instanta in hotarare. folositi-va de caile de atac.
Privind pensia de intretinere in favoarea minorului, instanta tine cont intotdeauna si de "posibilitatile celui care plateste"; Deci cadrul procesual este deschis oricand pentru ambii parinti privind obligatiile parintest fata de intretinerea copiilor minor.
1) Poate promova actiune de majorare pensie intretinere minor parintele care are custodia minorilor.
2) Poate promova si parintele obligat la pensia de intretinere atunci cand veniturile lui sunt diminuate (micsorarea veniturilor salariale, sau pensie, aparitia in ingrijire si intretinere a altor copii minori)
In astfel de situatii instanta tine foarte riguros cont si de situatia materiala a obligatului la plata intretinerii (v. art.94 Cod Familie)...:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara picu_2004 picu_2004 buna ziua,in cazul in care devin tata pt al doilea copil acest lucru afecteaza pensia alimentara ce o platesc pt primul copil,avut cu prima sotie? (vezi toată discuția)