avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Din februarie 2011, fostul sot nu a mai platit pensia de intretinere, pentru fiul sau, asa cum a prevazut hotararea de divort. Poate sa mearga sa depuna plangere penala? Fac mentiunea ca haotararea de divort prevede ca termen de plata o perioada de 4 ani (decembrie 2008-decembrie 2012). Fiul meu are 24 de ani,iar anul acesta a intrat la facultate, la cursuri de zi. Ce demers poate sa intreprinda ca tatal sau sa-l poata ajuta financiar pe perioada studiilor?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 13:42, 5 Septembrie 2012
Neplata pensiei de intretinere 3 luni consecutiv, constituie infractiunea de abandon de famile si se pedepseste cu inchisoarea.

Poate merge sa depuna o plangere penala.

Poate solicita instantei obligarea la plata pensiei de intretinere in continuare;

legea prevede ca poate fi obligat la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor, dar pana la implinirea varstei de 26 de ani
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc!
Car3men a scris:

Neplata pensiei de intretinere 3 luni consecutiv, constituie infractiunea de abandon de famile si se pedepseste cu inchisoarea.




art. 305 din Codul Penal.

c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult dati-mi un raspuns-pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 In urma divortului am obtinut custodia celor doi copii minori, iar fostul sot a fost obligat la plata unei pensii pentru amandoi in suma de 176 lei,stabilita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)