Imi pare rau ca spun asta, dar unii merita sa ia amenzi de genul...
Daca nu sunteti interesati de subiect sau nu cititi pe forumuri, veti pati evenimente neplacute. Va dau o informatie importanta: mircea badea a reusit sa bage in ilegalitate firma care ridica masini in sectorul 6! Daca erati curioasa sa cititi din cand in cand presa, aflati acest mic amanunt.
Eu, personal, am reusit sa anulez o amenda de 3000 (treimii) lei pentru o parcare considerata ilegala, la judecatorie,
Va urez succes in recuperarea banilor! (nu garantez ca-i primiti in 2 ani).
Buna ziua!
Revin cu mai vechea problema legata de pierderile de apa.
Dupa ce am cautat mai multe variante, am reusit sa conving presedintele sa mearga si sa citeasca personal indecsii apometrelor, insotit de o alta persoana, la doua dintre scari, eu, ca administrator urmand sa ma ocup de celelalte doua scari.
S-a facut o citire la inceputul lui februarie, iar la cea din martie, presedintele a mers insotit de un instalator care sa se ocupe de eventualele sigilii deteriorate sau lipsa.
Dupa aceste citiri in luni succesive, am constatat urmatoarele:
- pierderile de apa s-au redus la 10% din totalul metrilor cubi
- s-au sigilat destul de multe contoare (cam 10%, avind in vedere ca sigilarea a avut loc in august 2013)
- s-a constatat ca intr-un apartament contoarele au fost date inapoi in baie (au fost diferente pe minus)
Decalajul intre indescii apartamentului vizat a fost observat de mine inca de la citirea din februarie, am informat presedintele si acesta a hotarit inca o citire. In urma actiunii din martie, am solicitat intrunirea Comitetului Executiv, pentru a aduce la cunostinta tuturor situatia, dar, culmea!, se hotaraste inca o citire si nu se ia nici o masura impotriva acelui apartament.
Voi reveni cu amanunte.
P.S.
La sedinta s-a mai discutat despre inlocuirea contoarelor de apa. Este mai bine sa le inlocuim (au fost montate in 2006) sau sa facem verificare metrologica?
Atunci cand sunt 3 masini implicate in evenimente rutiere, nu se poate incheia intelegere amiabila. Mi s-a intimplat si mie si a trebuit sa mergem la politie, chiar daca al treilea a refuzat, motivand ca nu are nimic la masina.
Parerea mea e ca trebuia sa sunati la 112, iar de acolo va indrumau ce sa faceti.
Am verificat contoarele si la baie si la bucatarie, precum si wc-urile si nu s-au gasit defectiuni.
Cat despre scurgere, apa se duce in canalizare atunci cind este folosita, nu tot timpul. La scarile cu pierderi, apa curge mereu, la celelalte doar cind este folosita.
Cat curge? Debitul cred ca e 1l/min, cca. 40mc/luna, deci daca ar fi de la wc-uri, ar trebui sa se observe cu ochiul liber, nu?
Nu este obligat Comitetul Executiv sa va aprobe infiintarea unei firme in bloc. Daca exista in statut faptul ca puteti fi pus cu 5 persoane la intretinere, asa va fi... Sau 20, in functie de activitate! Ati fi de acord? Chiar daca nu desfasurati nimic la sediul social.
Cititi cu atentie : omul isi monteaza camerele in curtea proprie.
Nu va trebuie nicio autorizatie.Poate din partea nevestei. Dar aveti grija sa nu filmati si spatiul public sau curtea vreunui vecin pentru ca atunci veti avea probleme...
Conform legii amintite, sistemele de supraveghere se monteaza asa cum am spus.
Alt exemplu: daca aveti o problema medicala, o puteti rezolva singur sau mergeti la doctor. Un neamt se duce la medic, romanul o trateaza babeste.
In concluzie: va puteti monta sistemul de supraveghere (alarma antiefractie, video, etc.) singur, dar daca ajungeti la politie, s-ar putea sa fiti intrebat de proiect si firma instalatoare. Stiti cat e amenda? De la 6 luni la 2 ani.
Buna ziua!
De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale blocului.
Am facut o sesizare la furnizorii de utilitati, au inlocuit apometrele principale, am sigilat apometrele din apartamente, acestea fiind verificate semestrial de reprezentanti ai asociatiei.
Am observat ca, pe teava de canalizare corespunzatoare celor doua scari in cauza, curge apa incontinuu. Nu am gasit un instalator care sa-mi dea o solutie.
Aveti ceva pareri legate de aceasta problema?
Multumesc anticipat tuturor!
Sistemul de supraveghere se poate monta de persoane fizice/juridice autorizate. Deci, conform legii, nu aveti voie. Este, daca vreti, ca si cum v-ati monta singur contorul de energie electrica.
Ce sa spun? Stau in Ferentari, cartier cunoscut de toata lumea, si stiu ce-nseamna agresiunea verbala, insa copilul meu e respectat de tiganii de seama lui. Face karate de la 6 ani, acum are 14, dar nu se da "mare" cu asta. Un coleg de-al lui a facut-o si si-a luat-o!
Doamne-ajuta!
La nivelul acesta de varsta se practica "legea pumnului". Daca baiatul Dumneavoastra sta toata ziua pe tableta/PC/etc. poate ca merita sa si-o ia.
De ce nu incercati sa il incurajati sa faca un sport, sa inteleaga ce inseamna echipa, lupta!
Dumneavoastra nu veti rezolva absolut nimic cu parintii copilului; problema se poate rezolva doar intre ei, copiii.