Lucrez la un magazin al unei firme de produse din carne. In orasul meu, sunt doua magazine, cel la care nu lucrez se va inchide. Seful direct mi-a cerut sa-mi "bag preaviz" ca trebuie sa vina celelalte, de la magazinul care se inchide, ca au mai multa vechime. Ma ameninta ca daca "nu-mi bag preaviz", ma va da afara cu desfacerea disciplinara a contractului de munca, ca-mi poate el gasi nod in papura, ca nimeni nu-i perfect. Exemplu: ca m-a prins fara boneta, de doua ori; ca au scazut vanzarile fata de lunile trecute - seful zice ca din cauza personalului. Ce sa fac? Eu as vrea sa raman totusi aici, nu am alt loc de munca momentan.
Am un credit la o banca pe care nu l-am achitat luna de luna; creditul a devenit scadent anticipat si datoria mea a preluat-o o firma de recuperari creante. Mi-am gasit un loc de munca si as vrea sa stiu ce procent maxim imi poate lua banca/firma din salar, in mod automat, in cazul in care ma actioneaza in judecata.
Din cate stiu, fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nimeni nu se poate atinge de salar. Am o experienta neplacuta cu alta banca: am ramas fara nici un ban in cont, din banii de salariu. Cred ca e ilegal ce-au facut.
De aceea as dori sa stiu daca salariul poate fi virat direct de catre angajator, in contul bancar al altei persoane.
Va multumesc.
Mi-am depus dosarul pentru ajutor de incalzire si am primit ajutor pe luna noiembrie 2010 in valaore de 162; factura de la EON este in valaore de 145 lei, din care eu voi plati 75 restul fiind acoperit de ajutorul de incalzire; intreband la EON de ce nu se acopera TOATA suma, mi s-a raspuns ca asa este prevazut in OUG 57/30.08.2006 si ca DOAR pentru consumuri mari se acopera integral, in acest fel, ei - EON, incurajand consumul. Cum este corect? Ce prevede OUG 57/2006 in acest sens?
Va multumesc.
Am luat 3 credite de la 3 banci; la una dinttre ele, nu am reusit sa platesc decat 20% din credit (n-am mai platit de 2 ani); banca a "vandut" creanta unei firme de recuperare credite; firma ma cauta telefonic si prin somatii pentru a-si recupera banii; sunt somera si nu am bani. Nu am proprietati imobiliare ci doar obiecte casnice - locuiesc la un unchi, impreuna cu fiul meu (sunt divortata).
Care este cel mai negru scenariu ce mi se poate intampla?
Ce trebuie sa fac eu?
Va multumesc.