avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin lipsit de bun simt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin lipsit de bun simt

Buna seara,
am o problema cu un vecin si am nevoie de ajutor, de aceea apelez la amabilitatea Dvs. Suntem trei proprietari, care locuim in acelasi imobil compus din parter, etajul 1 si mansarda. Imobilul se afla in mijlocul unei curti de cca. 400 mp, 1/3 din curte apartine vecinului de la etajul 1 si restul de 2/3 imi apartine mie, cel de la mansarda avand teren doar sub casa. Curtea este imprejmuita cu un gard din beton si are o poarta din fier forjat care ar trebui sa se inchida in timpul zile si seara cu cheia, lucru care nu se intampla deoarece vecinul de la etaju 1 refuza sa o inchida, iar cand o gaseste incuiata o deschide si o lasa larg deschisa. I-am atras atentia in mai multe randuri ca am gasit persoane straine in curte si ca nu este normal sa o lase asa si a inceput sa ma ameninte ca o sa faca mai rau de atat si ca nu-i vom putea face nimic pentru ca are destule relatii peste tot, asta in cazul in care am de gand sa-l reclam. La mansarda stau doi batranei care nu vor sa se bage si care nu prea inteleg ce se intampla asa ca problema trebuie sa incerc s-o rezolv eu. Vecinii de langa noi m-am sfatuit sa-l reclam la politie. Am inregistrari video cu el si cu sotia lui in care se vede clar cum ies pe poarta si nu o inchid nici macar fara cheie, pur si simplu o lasa larg deschisa. Acestea sunt singurele dovezi pe care le detin, nu am martori iar vecinii nu vor sa se bage. Ce pot face, ce ma sfatuiti :help: ? Vreau sa rezolv definitiv aceasta problema. Mai nou face cam asa cand ne vede:strambatura: Multumesc anticipat pentru orice sfat, orice idee.
Cel mai recent răspuns: ContSters203745 , utilizator 22:12, 27 Aprilie 2011
Pentru a-l actiona in instanta nu aveti nici un temei, el stie acest lucru de aceea-si bat joc de nervii d.voastra.
Ptr. a-l lecui nu trebuie sa faceti decat ca si el, adica sa fiti indiferenti, cand sunteti sigur ca va vede lasati si d.voastra poarta larg deschisa, manifestati-va adica la fel de lejer si natural ca sa nu-si dea seama de faptul ca-l imitati dar in acelasi timp daca o sa vada ca nu are ptr. ce sa va mai deranjeze o sa va lase in pace.
Sufera de un anumit sindrom, numai un psiholog stie sigur ce se intampla cu el, ideea este ca devine cu atat mai rautacios cu cat vede ca sunteti mai deranjat de comportamentul sau.
Este ca si atunci cand un copil se apuca sa faca prostii ptr. a-si face parintii sa-l bage in seama.
Intr-un anumit fel este suparat pe d.voastra dar nu stie cum s-o arate, si de aceea este bine ca dupa ce se linisteste sa mergeti in vizita ca buni vecini, cu o sticla de ceva, sa-i spuneti cat de mult il apreciati ca vecin si ca om si o sa vedeti apoi o schimbare imbucuratoare in comportamentul sau.
Succes!
In cauza fiind vorba despre imobil cu mai multi proprietari aveti regulament de ordine interioara ?
Daca nu aveti inca,personalizati un ROI -raportat la necesitatile si situatia aparte care va deranjeaza si afisati la loc vizibil obligatiile ce revin proprietarilor din imobil
Dupa cum este obligatoriu si de bun simt a se respecta programul zilnic de liniste,tot asa este obligatoriu de respectat inclusiv pastrarea si asigurarea bunurilor din patrimoniul imobilului -respectiv si poarta in discutie,care deschisa fiind poate face obiectul interesului acelora care cauta bunuri vandabile
Puteti formula o sesizare la politia de care apartineti, sub forma ca ati observat noaptea persoane dubioase in jurul imobilului, si-l banuiti pe vecin ca ar avea legaturi cu acestia.
Astfel, acest vecin le lasa intentionat poarta descisa, pentru a le inlesni intrarea frauduloasa a acestor presupusi hoti, punindu-va in pericol integritatea personala si a bunurilor proprii.
Daca va fi audiat de politie in acest sens, va inchide singur poarta.
cumparati un sistem de inchidere automata a portii si daca se apuca sa il strice risca o acuzatie penala de distrugere. puneti camera pe poarta dupa instalare:D
Severo =D> un psiholog i-am recomandat si eu pentru ca datorita frustrarilor pe care le are, comportamentul lui este de neimaginat. Ne-a interzis sa-l mai salutam...nimeni de pe strada noastra nu-i de nasul lui:O , sunt multe de povestit . Multumesc pentru raspuns si va doresc un Paste fericit.

Alte discuții în legătură

Servitute nelly72 nelly72 Vecinul bunicului meu a castigat drept de servitute . Intrebarea mea este daca bunicul isi poate pune o poarta pentru inchiderea proprietatii.(poarta care ... (vezi toată discuția)
Păsările vecinului in fața porții mele ! FlorinPetrescu92 FlorinPetrescu92 Bună ziua ! Locuiesc de aproximativ 3 ani in satul Păltinișu de lângă Slobozia județul Ialomița. Peste drum de noi avem un vecin care își ține ... (vezi toată discuția)
Hãrþuire ºi intimidare reclamant ºi martor în proces penal AdrianMG AdrianMG Bună Ziua! Am o întrebare: Cu ceva timp în urmă, un vecin din blocul de locuinţe în care locuiesc a ameninţat-o pe mama mea cu moartea, apoi pe toţi ... (vezi toată discuția)