avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Activitate ramosim

Activitate ramosim

Răspuns la discuția titlu executoriu
Va multumesc pentru raspuns. Da, executorul l-a somat pe debitor odata la 6 luni. Sa inteleg ca prescriptia curge de la ultima somatie, adica 3 ani de la ultima somatie? Imi puteti spune art. din Codul civil care mentioneaza aceasta, ca sa trec in intampinare art. Cu stima

Sunt creditoare intr-un dosar executional, in care sentinta a fost data in 08.2007 si comunicata in 11.2008. Dosarul executional a fost deschis in 2009, iar debitorul acum contesta executarea silita pe motiv ca acest dosar s-a prescris. Mentionez ca executorul a somat din 6 in 6 luni debitorul iar acesta neavand venituri nu a putut fi executat si nici nu a vrut sa plateasca de bunavoie. Avreau sa stiu daca intradevar legal s-a prescris acest dosar si daca are vreo sansa sa i se admita actiunea si daca da cum e posibil sa se prescrie un dosar din 2007 cand acesta s-a comunicat in 2008. Inseamna ca sentintele se prescriu inainte de a fi comunicate? In ce temei legal pot cere respingerea prezentei actiuni? In speranta ca m-ati inteles, multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru ajutor. Asa voi face. Cu stima
Răspuns la discuția pensie alimentara neachitata
Va multumesc pentru raspuns. Asa voi face.
Am o sentinta definitiva prin care fostul sot este obligat sa plateasca o pensie alimentara majorata. Sentinta s-a dat de un an si el refuza sa plateasca pensia majorata, dar lunar trimite suma nemajorata. Ce pot face pt. a-l obliga ? Mentionez ca lucreaza fara forme legale, s-a stabilit plata pensiei minime si nu pot pune proprire pe nimic.
Urmeaza sa mi se elibereze o sentinta de la Curtea de Apel(nu inteleg de ce nu se comunica#-o) prin care s-a stabilit majorarea pensiei de intretinere pentru copilul meu minor. Aceasta majorare s-a stabilit de un an, la Judecatorie si a ramas neschimbata. Doar ca fostul sot refuza sa plateasca pensia majorata si lunar achita pensia nemajorata. Drept ca nu a primit de la Curtea de Apel sentinta, pentru ca nu se comunica, dar are sentinta de la Judecatorie. Mai am de recuperat si ch de judecata pentru ca a facut apel si recurs, ...dar degeaba=D>:P , iar eu am platit avocati in loc sa platesc cursurile de sport ale copilului. Ce pot face pt a -mi recupera banii din urma de pensie si pt a-l obliga sa plateasca pensia majorata cf sentintei? Cu deosenita consideratie.
Marfa clar nu este contrafacuta, este marfa de marca, dar sunt stocurile de sezon care se reintroduc in circuit cu preturi mai mici, de catre diferiti comercianti care cumpara respectivul stoc "in bloc". Sunt bulversata, daca nu port denimire de magazin outlet, atunci ce denumire port? Nu vreau sa incep cu stangul si cunosc faptul ca exista Directiva 89/104/CEE – Dreptul mărcilor – Epuizarea drepturilor titularului mărcii – Vânzarea de produse care poartă marca cu încălcarea contractului de licență – Vânzare către un magazin de solduri – Atingere adusă renumelui mărcii – Lipsa consimțământului titularului mărcii”, care nu stiu daca ma obliga sa obtin un acord de la titular, chiar si pentru solduri. D-voastra imi spuneti"urmatorii comercianti insa li se va atribui doar o vina si o sanctionare mai mica", sa inteleg ca voi fi in culpa daca comercializez aceste marfuri. Eu nu vreau sa fiu in culpa ci sa functionez legal, chiar daca asta va insemna sa platesc taxe titularului de marca. Va trebui sa intreb fiecare titular de marca care este politica lui de solduri?
Va multumesc de raspuns, dar sunt tot "in ceata"!

Va multumesc pt raspuns,este asa cum banuiam. Urmeaza sa verific daca firma de la care voi cumpara eu detine acest acord, este vorba despre un depozit din Anglia si sa vad care e modalitatea de obtinere al acestui acord( in acest caz ma voi limita la 2-3 marci). Cu deosebita stima si inca o data multumirile mele pt ca mi-ati acordat din timpul d-voastra.
Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul de marca drept de comercializare. Exista vreo directiva sau reglementare in acest sens? Cu stima.

Răspuns la discuția Magazin outlet
ramosim a scris:

Ma intereseaza subiectul pt ca intentionez si eu sa deshid un outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul de marca drept de comercializare. Exista vreo directiva in acest sens? Cu stima.