avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Sunt creditoare intr-un dosar executional, in care sentinta a fost data in 08.2007 si comunicata in 11.2008. Dosarul executional a fost deschis in 2009, iar debitorul acum contesta executarea silita pe motiv ca acest dosar s-a prescris. Mentionez ca executorul a somat din 6 in 6 luni debitorul iar acesta neavand venituri nu a putut fi executat si nici nu a vrut sa plateasca de bunavoie. Avreau sa stiu daca intradevar legal s-a prescris acest dosar si daca are vreo sansa sa i se admita actiunea si daca da cum e posibil sa se prescrie un dosar din 2007 cand acesta s-a comunicat in 2008. Inseamna ca sentintele se prescriu inainte de a fi comunicate? In ce temei legal pot cere respingerea prezentei actiuni? In speranta ca m-ati inteles, multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Cel mai recent răspuns: ramosim , utilizator 14:07, 23 Martie 2012
Conform codului civil prin orice act prin care cel in folosul caruia curge prescriptia este pus in intarziere, prescriptia este intrerupta, dvs sustineti ca executorul l-a somat pe debitor odata la 6 luni,aceasta fiind un act ce intrerupe prescriptia.
Va multumesc pentru raspuns. Da, executorul l-a somat pe debitor odata la 6 luni. Sa inteleg ca prescriptia curge de la ultima somatie, adica 3 ani de la ultima somatie? Imi puteti spune art. din Codul civil care mentioneaza aceasta, ca sa trec in intampinare art. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)
Ce mai se poate face? (prescriptia?) :help: remusul remusul Am nevoie si eu de un sfat avizat, sunt putin confuz si nu stiu ce as putea face mai departe: Am avut un dosar executional prin care am incercat sa evacuez ... (vezi toată discuția)