avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Activitate GreenEyedAngel28

Activitate GreenEyedAngel28

Ca sa nu ma lungesc mult cu povestea, am sa explic pe scurt cum stau lucrurile.

Acum 3 ani am facut pentru parintii mei un imprumut la banca, pe numele meu, datorita faptului ca mi-au promis ca nu o sa stiu de acest imprumut niciodata nimic si ca acest imprumut va fi rezolvat intr-o luna de zile. Dupa cum va puteti inchipui,acest lucru nu s-a intamplat, si am ajuns sa fiu data in judecata de banca. De platit nu am mai platit nimic de vre-o 2 ani de zile. Nu lucrez si nici nu am nici un fel de proprietate, casa, masina, teren. Dupa certuri multiple cu parintii mei, am decis ca nu mai am ce discuta cu ei.

Intre timp am cunoscut un baiat, care cunoaste problema si cu care as vrea sa ma casatoresc. Eu momentan chiar nu am nimic si executorul judecatoresc mi-a explicat ca nu pot sa recupereze banii de la mine in nici un fel. Insa baiatul cu care urmeaza sa ma casatoresc are o casa, masina. Casa nu are inca receptia facuta, urmeaza sa fie terminata vara aceasta, dar nu e sigur ca va fi facuta receptia inainte de casatorie.

Intrebarea mea este : pot fi atacate bunurile lui, realizate inainte de casatorie, pentru recuperarea valorii creditului facut pe numele meu? Exista o modalitate legala prin care aceste bunuri sa nu poata fi atacate din cauza mea? El munceste de la 15 ani pentru a avea tot ce are. Este nedrept sa piarda aceste lucruri.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția pt. traducator
Sa iti spun sincer, eu am luat autorizatia abia dupa ce am terminat facultatea, documentele necesare acestei autorizatii includ si diploma de licenta. Insa eu am terminat facultatea in 2005 cand pentru auotirzatie nu era necesar trecerea unui examen. Si inca o specificatie: eu am terminat Facultatea de Litere. In cazul tau , cred ca exista posibilitatea sa iti iei aceasta autorizatie daca dai un examen de limba.
Chiar am sa ma interesez.
In dec 2007, la insistentele mamei mele si a sotului ei ce aveau nevoie de o suma de bani ca sa puna pe picioare afacerea firmei (care era pe cale sa intre in faliment, si pentru ca ei nu mai puteau sa faca nici un fel de imprumut , nici in numele fimei nici pe persoana fizica) am facut un imprumut la CEC Bank cu buletinul suma maxima pe care mi-o puteau oferi pentru salariul pe care il aveam la ora aceea(2.500 Ron) Mama, respectiv sotul ei, mi-au promis ca nu voi stii niciodata nimic de acest imprumut bancar, ca ei vor plati tot si ca eu trebuie doar sa fiu pe act cu numele. Acest lucru s-a intamplat pentru cateva luni apoi am fost instiintata ca de 3 luni nu s-a platit rata. Ca un om cinstit, am vb cu ai mei care m-au rugat sa platesc luna aceea si ca apoi vor plati ei. Asta se intampla in luna sept.2008. Am platit inclusiv mai 2009, dar deoarece salariul meu nu mai era de 2.500 Ron ci doar de 1.000 Ron, imi era foarte greu sa platesc. Dupa numeroase certuri in familie, mama m-a dat afara din casa. Am uitat sa specific ca mama este fidejusor in contractul de imprumut(termen care nu s-a dorit a-mi fi explicat nici la banca si pe care inca nu il inteleg in totalitate). La insistentele mele, sotul mamei mele, tatal vitreg, a mers cu mine la un notar public si a semnat o declaratie prin care isi asuma responsabilitatea platii sumei imprumutate precum si a dobanzilor si ratelor aferente. Insa cand am mers cu respectivul act la banca, functionarul de acolo mi-a spus ca nu are nici o valoare, iar mai apoi executorul judecatoresc ce se ocupa de cazul meu mi-a spus ca numai in cazul in care judecatorul doreste sa ia in considerare respectivul act atunci acesta este valid.

Momentan nu am un loc de munca, stau la cineva care si-a facut mila de mine, nu am proprietati de nici un fel, am fost plecata in afara si am muncit o perioada cu gand sa strang bani sa platesc. Lucru foarte greu tinand cont ca suma este mare si mai trebuie sa si traiesc.

Intrebarea mea este: daca merg in instanta insotita de un avocat care sa cunoasca cazul si cer unui judecator sa ia in considerare respectivul act, credeti ca as avea castig de cauza? Mi se pare nedrept sa am o datorie asa de mare, sa nu fi folosit nici macar 1 Ron din suma pe care am luat-o, sa platesc si 10 ani. Sunt tanara si nu vreau sa am asa ceva legat de coada.