avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce valoare are un act notarial intr-un proces de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce valoare are un act notarial intr-un proces de executare silita cu banca...

In dec 2007, la insistentele mamei mele si a sotului ei ce aveau nevoie de o suma de bani ca sa puna pe picioare afacerea firmei (care era pe cale sa intre in faliment, si pentru ca ei nu mai puteau sa faca nici un fel de imprumut , nici in numele fimei nici pe persoana fizica) am facut un imprumut la CEC Bank cu buletinul suma maxima pe care mi-o puteau oferi pentru salariul pe care il aveam la ora aceea(2.500 Ron) Mama, respectiv sotul ei, mi-au promis ca nu voi stii niciodata nimic de acest imprumut bancar, ca ei vor plati tot si ca eu trebuie doar sa fiu pe act cu numele. Acest lucru s-a intamplat pentru cateva luni apoi am fost instiintata ca de 3 luni nu s-a platit rata. Ca un om cinstit, am vb cu ai mei care m-au rugat sa platesc luna aceea si ca apoi vor plati ei. Asta se intampla in luna sept.2008. Am platit inclusiv mai 2009, dar deoarece salariul meu nu mai era de 2.500 Ron ci doar de 1.000 Ron, imi era foarte greu sa platesc. Dupa numeroase certuri in familie, mama m-a dat afara din casa. Am uitat sa specific ca mama este fidejusor in contractul de imprumut(termen care nu s-a dorit a-mi fi explicat nici la banca si pe care inca nu il inteleg in totalitate). La insistentele mele, sotul mamei mele, tatal vitreg, a mers cu mine la un notar public si a semnat o declaratie prin care isi asuma responsabilitatea platii sumei imprumutate precum si a dobanzilor si ratelor aferente. Insa cand am mers cu respectivul act la banca, functionarul de acolo mi-a spus ca nu are nici o valoare, iar mai apoi executorul judecatoresc ce se ocupa de cazul meu mi-a spus ca numai in cazul in care judecatorul doreste sa ia in considerare respectivul act atunci acesta este valid.

Momentan nu am un loc de munca, stau la cineva care si-a facut mila de mine, nu am proprietati de nici un fel, am fost plecata in afara si am muncit o perioada cu gand sa strang bani sa platesc. Lucru foarte greu tinand cont ca suma este mare si mai trebuie sa si traiesc.

Intrebarea mea este: daca merg in instanta insotita de un avocat care sa cunoasca cazul si cer unui judecator sa ia in considerare respectivul act, credeti ca as avea castig de cauza? Mi se pare nedrept sa am o datorie asa de mare, sa nu fi folosit nici macar 1 Ron din suma pe care am luat-o, sa platesc si 10 ani. Sunt tanara si nu vreau sa am asa ceva legat de coada.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 21:25, 4 Decembrie 2010
ambii au dreptate. deocamdata, in fata bancii, numai dvs raspundeti pt plata ratelor. banca nu il poate obliga pe tatal vitreg sa plateasca, nu cu el au contract.
actul incheiat la notar, are valoare in instanta si doar aceasta il poate obliga pe sotul mamei sa plateasca
aveti nevoie de avocat
Avand in vedere faptul ca mama este fidejusor in contractul de credit, in cazul in care dvs. nu platiti ratele, ea va fi urmarita de banca penttru recuperarea sumei.
In privinta actului pe care l-ati incheiat la notariat poate fi interpretat ca un contract de imprumut intre dvs si parinti existand posibilitatea recuperarii sumei pe calea unei actiuni in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata mamei mercury75 mercury75 Buna ziua,,, -problema mea este urmatoarea:sunt divortat si m-am impacat cu fosta sotie dar suntem pe nume diferite,,,,am contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Fidejusor contract credit imobiliar oanaiasi oanaiasi Buna ziua : Situatie : eu si sotul meu incepem un proces de divort. Ratele la banca nu le mai putem plati din motive financiare ce pot fi demonstrate. ... (vezi toată discuția)
Probleme banca + executor judecatoresc ale75 ale75 buna ziua. Va solicit in legatura cu o problema bancare pe care o are mama mea.A facut un imprumut la banca si ultimele 8 rate nu a reusit sa le mai ... (vezi toată discuția)