avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme banca + executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme banca + executor judecatoresc

buna ziua.

Va solicit in legatura cu o problema bancare pe care o are mama mea.A facut un imprumut la banca si ultimele 8 rate nu a reusit sa le mai plateasca deoarece nu mai avea serivic.Ulterior s-a angajat si la firma a venit un ordin judecatoresc in care se stipula ca are de platit suma de 2200 ron reprezentand datoria catre banca .Acest ordin venea de la o firma de exector judecatoresc.Firma unde lucreaza mama mea la sfarsitul platii nu a anuntat aceasta firma ca s-a achitat suma si dupa sase luni de zile ,mama mea s-a dus la banca sa predea cardul si banca i-a comunicat ca nu are nimic achitat.A mers la firma de executor judecatoresc si cei de acolo i-au spus ca nu au primit nimic de la firma unde lucreaza si nu au stiut ca s-a achitat totul.A doua zi la firma a aparut o alta hartie cu alta suma de plata ,1400 ron si se stipula ca vor mai fii si alte cheltuieli.Deja cele doua sume de 2200 si 1400 fac cat imprumutul mamei mele.
Cei de la firma mamei s-au grabit cu avocatul firmei sa o preseze pe mama sa ii dea in judecata pee cei de la executorii judecatoresti dar mama nu a semnat nimic...Executorul judecatoresc i-a spus mamei mele ca firma a fost de vina ca nu i-a anuntat si ca ori da firma in judecata ori sa achite repede suma de 1400 ron.
Acum:mama nu stie de unde vin atatea penalitati,banca pare sa nu stie ca mama a achiat cei 2200 ron si ii baga penalitati in continuare si tot o sa vina...deoarece ratele se intind pe cateva luni si in fiecare zi se penalizaza.
Este vina mamei mele ca firma ei nu a anunat executorul ca s-a achitat prima suma??E obligata sa plateasca ea acum?Ce poate face ??E disperata..nu este o suma mare dar pentru ea conteaza fiecare banut.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 10:02, 8 Iulie 2014
Pe ce baza s-au facut platile respective? Exista probabil niste chitante detinute de partea care a facut platile (in cazul de fata firma), sau cel putin niste extrase de cont/documente de tranzactie care pot dovedi platile.

Mama ta trebuie sa obtina documentele doveditoare de plata si sa mearga cu ele la executorul judecatoresc sau la partea care sustine ca e inca datoare. Banca nu poate nega faptul ca in conturile ei (cel specific pentru platile datoriei) au intrat bani decat daca... nu au intrat (sper sa nu fie caz similar cu inca unul de pe aici unde "banii s-au dus undeva unde nu stim de ei").
Buna ziua,nPlatiile respective s-au facut pe baza ordinului judecatoresc primit la firma unde lucreaza mama.nExista si chitantele cum ca s-au platit aceste sume,respectiv prima suma de 2200 ron.Mama a fost cu ele la execturo dar nu a rezolvat nimic,i s-a spus ca banca ii aFirma trebuia sa anunte extecutorul judecatoresc ca mamei mele i s-a oprit aceasta suma ,lucru care nu s-a facut ,executorul judecatoresc spune ca dobanziile au mers mai departe si a dus la suma de 1400 ron.Mamei mele firma deja incepe sa-i opreasca si aceasta suma (desi nu e vina ei ca firma nu a anuntat execturoul judecatoresc) si mai mult a fost anuntata de catre execturo ca vor mai fii si alte cheltuielei si ca ca daca nu plateste suma integral va plati asa mult si bine.E corect?Ce se poate face sa oprim aceste sume?

multumesc frumos~!
Ordinul judecatoresc despre care vorbiti a fost de fapt o somatie de plata, nu? In cazul acesta, acolo este specificat ca plata se poate face la casieria BEJ-ului sau intr-un cont furnizat pe acea somatie.
Daca plata se facea la casierie, trebuiau surle si trambite ca sa afle executorul? Nu. La fel si in contul bancar.
Plata a fost facuta conform somatiei, prin una din cele doua metode. Daca e s-o luam asa, se pot gasi orice fel de chichite pentru a mai trage niste bani de la debitori. Cel mai bine e ca executorului sa i se intocmeasca o plangere pentru abuz de putere si practica lipsita de deontologie (posibil sa ma impiedic in termeni, sa ma corecteze cine e in masura va rog).
Mai precis aceasta firma care se ocupa de cazul mamei mele este o societate Civila Profesionala de Executori Judecatoresti Ïonescu etc...."care i-au spus mamei mele ca au preluat cazul de la banca cu datorie.Prima suma de 2200 ron s-a achitat(avem chitantele )insa a aparut o a doua suma de 1400 care reprezinta din ce zice executorul judecatoresc cheltuieli de executare insa precizeaza ca aceste"sume vor fii actualizate""..
La intrevederea cu executorul acesta i-a sugerat mamei mele sa plateasca suma de 1400 ron ca sa se opreasca alte cheltuieli..mama i-a explicat ca desi pare o suma mica nu are de unde sa dea banii acestia pe loc...I-a spus ca vor urma si alte cheltuieli si ca astfel poate ajunge sa plateasca toata viata si chiar si urmasii ei..
Am decis sa mearga mama la banca sa ceara audienta sa se verifice acel cont unde au fost virati banii avand dovezi chitantele cu sumele de plata aferente si daca nu exista nimic sa dam in judecata aceasta societate civila (desi i-au spus mamei mele ca nu o sa aiba castig de cauza daca se gandeste sa ii dea in judecata ...de ce a pus problema asa nu stim ,mama mea nu a spus nimic ca doreste sa-i dea in judecata)
E o situatie in care nu stim cine este vinovatul si nu stim cum sa procedam.
Deja executorul judecatoresc isi depaseste cu mult atributiile. Trebuie ceruta o justificare a sumei pretinse drept cheltuieli de executare.
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Problema cu o institutie financiara nebancara- rog ajutor ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua! Am si eu o problema si ma gandesc ca poate sunt pe aici persoane care cunosc domeniul si ma pot ajuta cu un raspuns. Pe scurt, am facut un credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita RalucaTrifa RalucaTrifa Buna, sotul meu a avut un credit personal pe care la un moment dat nu a mai putut sa-l achite. Banca a trecut la poprire direct pe salar (de executorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita in 24 de ore de la primirea instiintarii radu3 radu3 Buna ziua, Mama mea care nu mai locuieste cu noi si de asemenea nu am mai vazut-o de cel putin 8 ani, se pare ca a facut un imprumut la banca undeva in anul ... (vezi toată discuția)