avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna,

sotul meu a avut un credit personal pe care la un moment dat nu a mai putut sa-l achite. Banca a trecut la poprire direct pe salar (de executorul bancar) cam un an jumate si apoi de executor judecatoresc. El a fost anul trecut in octombrie la executorul judecatoresc ca sa ii plateasca toata suma. Ne-a spus cat trebuie achitat(ba chiar ne-a asigurat ca daca achitam suma respectiva, scapam de credit, executare, tot). In fine, urmatoarele zile urma sa-i trimita pe mail sotului procesul verbal de incheiere. Nu l-a mai trimis. Zilele trecute am ajuns din nou la el cu alte treburi si l-am intrebat de ce nu a trimis pv-ul. Si a zis ca tre sa contacteze banca sa vada ca parca nu o calculat asa bine atunci. Azi ne anunta ca la banca sotul meu mai are de platit peste 6000 de lei nu stiu ce dobanzi! Va rog sa ma lamuriti, ce e asta? Chiar asa bataie de joc? Noi am achitat tot ce scria in titlul executoriu, de unde pana unde se mai adauga alti bani? De ce nu ne-a anuntat banca? Pot sa actionez legal?
Cel mai recent răspuns: RalucaTrifa , utilizator 16:20, 31 Ianuarie 2014
solicitati de la executor actul (chitanta) de achitare conform executarii ... nu va mai intereseaza problema cu banca in acest moment
Achitarea am facut-o direct la banca in contul executorului deoarece nune-a spus ca nu vrea sa-i lasam asa de multi bani lui personal. este vb aprox de 24.000 lei. Chitanta pe care am primit-o la depunerea banilor in cont e ok? Aica ordinul de depunere, sau asa ceva...trebuie sa o cautam, oricum. Vreau sa consult un avocat in legatura cu pb asta, credeti ca avem sanse? Multumesc.
Aveti doua variante.. ori platiti, ori faceti contestatie la executare.
De cand s-a inceput executarea, sumei datorate i se adauga in continuare penalitati pana la achitare, adica daca azi vi se pretinde 24 mii , ea ramane 24 de mii doar daca ati plati imediat, nu si daca dvs platiti prin poprire pe salariu cate 1/3 lunar o suma relativ mica. In anul ala si jumatate cat v-ati lungit cu plata, suma a mai crescut.

ok, deci este corect ce au facut? noi am achitat tot ce ne-a solicitat executorul judecatoresc ca apoi sa aflu ca mai am de achitat alte dobanzi care sunt din partea bancii? deci, noi am achitat suma integrala din titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)
Traim in romania ... Sfanta Sfanta Am trait o situatie... acum 5 ani fostul meu sot a contractat mai multe \" imprumuturi'' de la diversi camatari in baza unor contracte de imprumut semnate ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac o contestatie costelstanescu costelstanescu BUNA ZIUA Ma numesc Stanescu Costel din Ploiesti Am facut un credit in 2007 de 4400,00 lei la Unicredit Tiriac Am platit jumate din credit, adica 2200,00 ... (vezi toată discuția)