avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita in 24 de ore de la primirea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita in 24 de ore de la primirea instiintarii

Buna ziua,

Mama mea care nu mai locuieste cu noi si de asemenea nu am mai vazut-o de cel putin 8 ani, se pare ca a facut un imprumut la banca undeva in anul 2003-2004. De la un timp, am inceput sa primim somatii de plata de la o companie de recuperat creante ca ar exista o restanta de plata de aprox. 800 de Lei RON. Astazi am primit o somatie prin care ni se aducea la cunostinta ca daca aceasta suma nu va fii platita pana pe data de 25 ale lunii atunci se va trece la executarea silita. Suntem destul de panicati avand in vedere ca pe mama mea nu o putem contacta si in acelasi timp, in casa, nu exista nici-un bun care sa-i apartina. Am vrea stim daca exista vreo sansa sa ne trezim cu cineva la usa sa puna sechestru pe bunuri si daca da, cum procedam sa dovedim ca mama mea nu mai sta cu noi si de asemenea ca nu exista nici-un bun de-al ei in casa.
Cel mai recent răspuns: marinc , utilizator 08:31, 26 Noiembrie 2010
- Scrieţi executorului - arătaţi situaţia de fapt pe care aţi postat-o aici şi vedeţi ce vă răspunde, între timp luaţi legătura cu mama dvs.
- dacă locuiţi la bloc, rugaţi administratorul să vă elibereze o adeverinţă din care să rezulte numărul de persoane cu care vigurează apartamentul dvs. la întreţinere.
trebuie sa fiti mai explicit.-
-Somatia vine de la un executor judecatoresc pe numele mamei dvs.?Daca vine de la recuperator nu poate fi somatie ci eventual o notificare.
-Mama dvs.are acelasi domiciliu cu dvs?al cui este apartamentul(locuinta)?
-Dvs.sunteti girantul imprumutului?
Dupa ce postati raspuns la aceste intrebari mai vorbim.
marinc a scris:

trebuie sa fiti mai explicit.-
-Somatia vine de la un executor judecatoresc pe numele mamei dvs.?Daca vine de la recuperator nu poate fi somatie ci eventual o notificare.
-Mama dvs.are acelasi domiciliu cu dvs?al cui este apartamentul(locuinta)?
-Dvs.sunteti girantul imprumutului?
Dupa ce postati raspuns la aceste intrebari mai vorbim.

- somatia vine de la un recuperator nu de la executor judecatoresc;
- mama a avut acelasi domiciliu cu noi pe buletin dar buletinul i-a expirat deja iar apartamentul este pe numele bunicii mele (mama mamei mele) dar bunica mea are si numele de familie diferit de al mamei mele;
- noi nu suntem giranti, noi nici nu stiam unde statea cand a fost facut imprumutul, cum spuneam nu mai stim nimic de ea de peste 8 ani de zile.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
radu3, utilizator
in cazul acesta nu va faceti probleme.puteti refuza orice corespondenta recomandata venita pe numele mamei(care implica semnatura de primire.Daca sunteti sicanat personal prin telefoane,notificari etc.puteti face plangere la politie.
In cazul mamei dvs.ar putea fi probleme daca dupa declansarea executarii silite la un executor judecatoresc s-ar constata ca a mostenit apartamentul(sau cota parte din acesta)dupa bunica dvs.In acest caz trebuie ca dupa dezbaterea mostenirii sa se faca iesire din indiviziune,evaluare,vanzare la licitatie etc.cea ce nici un executor judecatoresc sau creditor normal la cap nu va face pentru recuperarea a 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Garantii reale si personale bliana bliana Buna ziua! Am luat si eu un credit de 10.000 euro de la o banca, am platit pana mi-am pierdut locul de munca (acum aproape 2 ani), banca a \"vandut \" ... (vezi toată discuția)
Cat de departe pot merge executorii AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Mama mea are un credit pe care nu il mai poate plati pentru ca de 1 an nu a mai putut lucra din cauza problemelor de sanatate. Cazul ei a ... (vezi toată discuția)