avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cat de departe pot merge executorii
Discuție deschisă în Executare silită

Cat de departe pot merge executorii

Buna ziua,

Mama mea are un credit pe care nu il mai poate plati pentru ca de 1 an nu a mai putut lucra din cauza problemelor de sanatate.

Cazul ei a fost transmis executorilor care i-au trimis o instiintare in care scrie ca pot intra oricand in lipsa ei in apartament sa ii confiste bunurile si ca poate face si inchisoare daca nu se rezolva situatia. Problema este ca mama mea locuieste cu bunica, al carui apartament este, iar bunurile din apartament nu sunt ale mamei mele, ci ale bunicii. Pot sa execute bunuri care nu apartin mamei mele? Pot sa intre in lipsa bunicii si mamei mele in casa? In conditia in care casa este doar pe numele bunicii? Poate mama sa intre la inchisoare pentru asa ceva? Si inca o chestie care o preocupa pe mama: ii pot fi ascultate telefoanele?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:22, 2 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate acesta este modul de abordare a firmelor de recuperare si a executorilor. ei mai slabi de inima isi pun funia de gat.
@AlexDiana
Executorul judecatoresc poate sa dispuna executarea silita strict pe bunurile aflate in evidenta debitorului
In situatia expusa de dvs,nu pot fi deduse executari silite bunuri apartinand unui tert
Este adevarat ca executorul judecatoresc cu scopul legitim recuperare debit,poate solicita implicarea autoritatilor jandarmi,politie
Nu îi pot fi ascultate teefoanele, nu poate face pușcărie, dar poate fi executat silit apartamentul, dacă e în proprietatea debitoarei și debitul este peste 10,000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la alta adresa- impotrivire la executare doru533 doru533 Buna ziua!Am avut o executare silita pentru un credit .Numai ca hotararea a fost data la adresa pe care o aveam in buletin la data creditarii.Intre timp in ... (vezi toată discuția)
Daca devin proprietar imi ia banca casa? creata3112 creata3112 Buna ziua Mama vrea sa mi dea casa pe numele meu si eu sa o intretin. Am la banca o datorie de 5000 euro neachitata , sunt luat de o firma de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in 24 de ore de la primirea instiintarii radu3 radu3 Buna ziua, Mama mea care nu mai locuieste cu noi si de asemenea nu am mai vazut-o de cel putin 8 ani, se pare ca a facut un imprumut la banca undeva in anul ... (vezi toată discuția)