Buna ziua!
Am si eu o problema si ma gandesc ca poate sunt pe aici persoane care cunosc domeniul si ma pot ajuta cu un raspuns.
Pe scurt, am facut un credit de nevoi personale la o institutie financiara nebancara, sa ii spunem XY ca sa nu creez discutii. Am platit 2 ani de zile luna de luna rata aferenta, iar dupa aceasta perioada am avut niste probleme si nu am mai putut plati. A trecut o perioada in care mi-au bagat penalizari si m-au declarat scadent anticipat. Acum mi-a survenit o suma de bani si primul lucru pe care l-am facut a fost sa ii contactez pentru a le plati tot ce mai aveam de plata. Mi-au spus ca mai am de plata 6870 ron, aceeasi suma cu care apaream si in biroul de credit. Mi-au mai spus insa si ca au vandut dosarul meu catre un executor judecatoresc si ca trebuie sa sun la el.
Am sunat iar executorul mi-a spus ca nu stie despre ce e vorba fiindca probabil sunt printre ,,dosarele noi" si ca o sa ma sune. Dupa vreo 3 zile m-a sunat si mi-a spus ca trebuie sa platesc suma datorata si inca vreo 1500 ron comisionul lor. Intrigata de aceasta chestie am mers direct la sediul central la XY, desi mi se spusese telefonic ca nu mai pot plati la ei nimic. Aici surpriza... a verificat in caculator casierul de acolo si mi-a spus ca pot plati fara nici o problema. Am platit si in acest timp s-a sesizat doamna de la XY cu care vorbisem la telefon, a coborat la casierie si a inceput sa tipe la mine ca nu imi da nici un act in afara de chitanta daca nu platesc si cei 1500 ron catre executorul judecatoresc. Cand am cerut lamuriri de ce trebuie sa il platesc pe executor cand eu le-am platit lor datoria si mai ales in contextul in care el nu a facut absolut nimic, nici macar o scrisoare nu mi-a trimis acasa, mi s-au dat numai raspunsuri evazive gen ,,Nu stiu, el va executa!". Bineinteles ca acelasi raspuns l-am primit si cand am intrebat cum ma executa si de ce trebuie sa-i platesc taxa de executare daca nu a executat nimic, nu exista nici un ordin judecatoresc de executare, ba chiar habar nu avea despre ce e vorba.
Problema este ca nu vor sa inainteze actele catre biroul de credit si nici nu vor sa-mi dea nici un act cum ca am platit.
Lasand la o parte treaba cu executorul, care poate sa ma dea in judecata daca vrea 1500 ron degeaba, intrebarea mea este urmatoarea: in contextul in care mi-am indeplinit obligatiile contractuale fata de ei si anume am platit integral suma cu toate comisioanele aferente contractului de credit direct la casieria XY, au dreptul legal sa nu imi dea acte care sa dovedeasca cum ca am terminat cu ei si de asemenea au dreptul sa nu trimita actele aferente catre biroul de credit? Am inteles ca aceste acte trebuie sa mearga catre biroul de credit de la banca si ca nu pot sa fac nimic cu chitanta aferenta platii.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Stiu ca am scris mult dar am vrut sa explic in totalitate situatia. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
firsim , utilizator
15:14, 4 Februarie 2013