Va solicit in legatura cu o problema bancare pe care o are mama mea.A facut un imprumut la banca si ultimele 8 rate nu a reusit sa le mai plateasca deoarece nu mai avea serivic.Ulterior s-a angajat si la firma a venit un ordin judecatoresc in care se stipula ca are de platit suma de 2200 ron reprezentand datoria catre banca .Acest ordin venea de la o firma de exector judecatoresc.Firma unde lucreaza mama mea la sfarsitul platii nu a anuntat aceasta firma ca s-a achitat suma si dupa sase luni de zile ,mama mea s-a dus la banca sa predea cardul si banca i-a comunicat ca nu are nimic achitat.A mers la firma de executor judecatoresc si cei de acolo i-au spus ca nu au primit nimic de la firma unde lucreaza si nu au stiut ca s-a achitat totul.A doua zi la firma a aparut o alta hartie cu alta suma de plata ,1400 ron si se stipula ca vor mai fii si alte cheltuieli.Deja cele doua sume de 2200 si 1400 fac cat imprumutul mamei mele.
Cei de la firma mamei s-au grabit cu avocatul firmei sa o preseze pe mama sa ii dea in judecata pee cei de la executorii judecatoresti dar mama nu a semnat nimic...Executorul judecatoresc i-a spus mamei mele ca firma a fost de vina ca nu i-a anuntat si ca ori da firma in judecata ori sa achite repede suma de 1400 ron.
Acum:mama nu stie de unde vin atatea penalitati,banca pare sa nu stie ca mama a achiat cei 2200 ron si ii baga penalitati in continuare si tot o sa vina...deoarece ratele se intind pe cateva luni si in fiecare zi se penalizaza.
Este vina mamei mele ca firma ei nu a anunat executorul ca s-a achitat prima suma??E obligata sa plateasca ea acum?Ce poate face ??E disperata..nu este o suma mare dar pentru ea conteaza fiecare banut.
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.Primul pas ,vom merge la banca unde are mama datoria sa lamurim situatia si al doilea pas vom depune la judecatorie o contestatie la executare
Contestatia se depune in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta a somatiei de plata. Apoi, executarea silita a avut efect, suma pretinsa initial a fost platita. Deja nu mai poate fi vorba de contestatie la executare ci de actionarea in instanta a executorului judecatoresc. Un avocat poate sa va lamureasca cel mai bine.
Cautati unul bun care stie ce scoate pe gura, unul care sa se ocupe de caz si sa ajunga repede la solutii. Cu parere de rau, observ ca-s multi diletanti cu diplome de la Drept in tara...